2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Egyéb Győr

Biciklivel jutott el a BL-döntőre a szurkoló

Köztudott, hogy a Győri Audi ETO KC csapatának van az egyik legjobb és legfanatikusabb szurkolótábora. Ám amit Vad Lajos vitt véghez, arra még nem volt példa. Különleges bringájával tekert el a BL-fináléra, Győrből Budapestre nyolc óra alatt.

– Győri születésű vagyok, a fociban is az ETO-nak szurkoltam – kezdte Vad Lajos. – Akkor is volt már kézilabdabérletem, még az Iváncsik, Oross, Tóth Laci idejében. Aztán egy kis szünet következett, majd a lányok meccsei kezdtek érdekelni. Később bérletes lettem, és körülbelül négy éve mindenhova elmegyek a szurkolókkal, hazai és külföldi meccsekre is.


Ebből a kerékpárból még egy biztos nincs az országban!
Fotó: O. Jakócs Péter

Lajosnak igazi szerelme a csapat. Ahogy fogalmazott, a szíve és az esze is zöld-fehér. Megmutatta nekünk a különleges, megrendelésre gyártott egyedi ETO-címeres karóráját, a nyakában függő medálját és természetesen a legendás kerékpárját is.

– Teljesen egyedi tervezésű a bringám, még a kormány végi védőkupakra is bele van vésve, hogy ETO. Ahogy a láncvédőt is ez a három betű díszíti. A pumpa pedig audis. Most tervezem rá a csomagtartót – mutatta be a különleges járgányt Lajos.


Még a kulacs is ETO-s a különleges bringán
Fotó: O. Jakócs Péter

S has már a bringánál tartottunk, neki is szegeztük a kérdést: Hogyan is volt ez a hétvégi túra, egészen a Papp László Budapest Sportarénáig?

– Már egy hónapja terveztem, hogy így fogok eljutni az utolsó mérkőzésre. Nyernünk kellett a Bukarest ellen, mert így megvolt a legnagyobb motivációm: győztes döntőre kerekezni! Az elődöntőről este 11 körül értünk haza, s alig tudtam aludni az izgalomtól. Fél 4-kor keltem és szinte repültem Budapestig!

Az apró részletekre is figyelt a bringája tervezésekor
Fotó: O. Jakócs Péter

Az út körülbelül nyolc óráig tartott, persze pihenőket, találkozókat is beiktatva. Lajos azt mondja, kiszámolta, hogy 148,6 kilométert tekert le. Pest határában csatlakoztak a győri szurkolóhoz a bringás társak, ők mutatták az utat az Arénáig. Akkor még 25 kilométer volt hátra. Lajostól egyébként sem áll távol a tekerés, elmondta, hogy volt olyan év, amikor 9000 kilométert tett bele a lábába.

A mosoly érthető: megtette a 148.6 kilométeres távot és a BL győztesek lettek az ETO-s lányok
Fotó: O. Jakócs Péter

– Szeretem a társaságot, szeretem a szurkolókat, a csapatot, s mindig töröm valamin a fejem. Míg tekertem, mindvégig a győzelem járt a fejemben. Bíztam benne, a csarnokban is, az utolsó másodpercekig! Végül a lányok és én is győztem: ők a BL-t, én pedig hogy Budapestig bicikliztem.

Vad Lajos 8 óra alatt, kerékpárral ért oda a BL döntőre
Fotó: O. Jakócs Péter

A Győr különleges szurkolóját a családja elfogadta, megértik és támogatják a csapat iránti szenvedélyét. Lajos egyébként roppant szerény, csöndes ember, aki nem azért tesz bármit is, hogy kitűnjön vagy mutogassa magát. Ahogy fogalmazott: ő a csapatért, a sportolókért lelkesedik, és legjobban így tudja kifejezni, a maga sajátos módján.

Kapcsolódó Cikkek