EUR: 322,31 Ft
CHF: 283,03 Ft
2018. augusztus 19., vasárnap
Huba

Extra

Bodzás álom: Íme, Meg­han és Harry es­kü­vői tor­tája – mutatjuk a receptet is – Fotó!

Egy iga­zán kü­lön­le­ges es­kü­vői tor­tát ké­szí­tet­tek a friss há­zas­pár­nak Claire Ptak tervei alapján. Érdekesség, hogy a felhasznált alapanyagok egy része helyi termelőktől, míg a másik az uralkodói ház kertjéből érkezett mint például a tortához felhasznált bodzavirágból készült likőr is, ami a királynő birtokáról származik.

A tortát Amalfi citrommal és bodzavirágból készült vajkrémmel töltötték meg, majd svájci, vajkrémből készült krémmel, illetve 150 friss virággal dekorálták. Meghan és Harry egyébként tortaválasztásukkal megtörték a hagyományt, hiszen ez volt az első alkalom, hogy nem gyümölcstortát szervíroztak a királyi esküvőn.


Ha esetleg szeretné otthon elkészíteni ezt a mennyei finomságot, mutatjuk a receptet is:

Hozzávalók a piskótához:


  • 450 g sózatlan vaj
  • 450 g porcukor
  • 8 közepes tojás
  • 450 g finomliszt
  • 18-20 g sütőpor
  • 2 citrom (csak a héja)
  • 12 cl bodzalikőr

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 80 gram Lemon curd (angol citromkrém)
  • 1,5 cl bodza likőr

Hozzávalók a citromos vajkrémhez:

  • 140 g puha vaj
  • 280 g porcukor
  • 2-3 cl tej
  • 1 citrom héja és leve

/Fotó: MTI

Vegyen elő egy nagy edényt, majd keverje össze a vajat és a cukrot. Ezután adja hozzá a tojásokat és keverje simára. Ezt követően a lisztet és a sütőport egy külön tálba öntse össze, amit apránként adagolva öntsön a tojásos keverékhez, utána reszelje bele a citromhéjat, amit meg is locsolhat a bodzalikőrrel.

Miután három részre osztotta a masszát, öntse egy vajjal kikent piskótaformákba (kicsi, közepes, nagy). Mindeközben a sütőt melegítse elő 160-180 fokra, majd mehetnek a keverékek sülni körülbelül félórára. Ha elkészült a piskóta, vegye ki a sütőből és hagyja kihűlni.

A citromos vajkrém elkészítéséhez nincs más dolga, mint összekeverni a hozzávalókat, aztán bedobni a hűtőbe mindaddig, míg meg nem szilárdul. Végül pakolja egymásra a lapokra vágott és a krémmel megtöltött piskótákat úgy, hogy a legnagyobb kerüljön alulra, a legkisebb pedig felülre. Ha elkészült, ízlés szerint díszítheti is a finomságot.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek