2019. február 18., hétfő
Bernadett

Belföld

Börtönbe megy a pedofil exképviselő

Tegnap még fel akarta akasztani magát, ma pedig bevonul a veszprémi börtönbe Agárdi Béla, a kiskorú prostitúcióra való felbujtása miatt két év szabadságvesztésre ítélt volt önkormányzati képviselő.

Szerdán reggel kilenc órakor bevonul a veszprémi börtönbe Agárdi Béla autószerelő, a Veszprém megyei Barnag falucska volt önkormányzati képviselője, akit gyermekprostitúció kihasználása és kiskorú veszélyeztetése miatt ítéltek el két évre. A volt képviselőt azzal gyanúsították, hogy pénzért és csokiért cserébe kamasz fiúkat rontott meg.


– Húsz gyerek megrontásával gyanúsítottak, ebből lett egy ügy – magyarázta lapunknak Agárdi Béla. Elmondta: az utolsó napig azon gondolkodott, hogy a börtön helyett a falu melletti erdőbe megy és felakasztja magát. – Május elsején füvet nyírtam, hogy eltereljem a rossz gondolataimat – tette hozzá.

Agárdi Béla a családtagjai közül néhánnyal vasárnap megosztotta súlyos titkát, de 80 éves édesanyja elől elhallgatta, hogy elítélték és hosszú időre bezárják. Most abban reménykedik, jó magaviselettel nyolc hónap után szabadulhat.

– Soha nem gondoltam volna, hogy valaha börtönbe kerülök. Pedig ártatlan vagyok, az ügyvédem tanácsára vallottam magam bűnösnek, bár ne tettem volna. A politikai ellenfeleim fújták fel ezt az ügyet – állítja.

A 120 lelket számláló falucskában senki nem akart nyilatkozni az ügyről, még Agárdi Béla egykori politikai ellenfelei is elhárították kérdéseinket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Sneider magyar SS-t alapított

    Sneider magyar SS-t alapított

    Rendőrségi jegyzőkönyvek bizonyítják, hogy Sneider “Roy” Tamás, a Jobbik jelenlegi elnöke olyan neonáci hálózat megszervezésében gondolkodott a ’90-e sévekben, amely összefogta volna az elszórt hazai szkinhed-csoportokat.