EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Belföld

Botrányos tisztogatásba kezdtek a Jobbikban

Azonnali hatállyal feloszlatta a Jobbik ügyvivő elnöksége a párt székesfehérvári alapszervezetét. A Ripost szerint a fehérváriak egyetlen bűne az volt, hogy Toroczkai Lászlót és Dúró Dórát javasolták a Jobbik élére. Horváth-Tancsa Ágnes helyi elnök lapunknak elmondta: közösségük egyben marad, megvárják a kongresszust, hogy lássák, a párt merre halad tovább.

A Jobbik április 26-i kongresszusa statáriális, az elnökség álláspontjával ellentétes véleményt formáló alapszervezetek azonnali feloszlatására feljogosító intézkedést fogadott el alapszabály-módosításként, amelynek alapján már két nappal később döntöttek is a párt élére Toroczkai László jelenlegi alelnököt jelölő székesfehérvári alapszervezet feloszlatásáról.


– A határozatban az újonnan elfogadott 52. paragrafus 1. bekezdésére hivatkozva oszlatta fel alapszervezetünket a párt elnöksége április 28-án, a határozatot szombaton vettük kézhez – mondta el a Lokálnak Horváth-Tancsa Ágnes, a feloszlatott alapszervezet elnöke. – A hivatalos indoklás szerint nem kellő intenzitással vettünk részt a kampányban. Nagyon nem örülünk, hogy minket meg sem hallgattak, de nem akarunk azzal ártani a pártnak, hogy bírósághoz fordulunk az ügyben. Mi eddig is Székesfehérvárért dolgoztunk, együtt maradunk, és egyéni tagokként megvárjuk a szombati tisztújító kongresszust, hogy lássuk, milyen irányban folytatódik tovább a politizálás.

Hiába állna Toroczkai a Jobbik élére, Vona megmaradt vazallusai mindnehol keresztbetesznek Fotó: Facebook

A Ripost szerint a ki nem mondott valódi indok az, hogy a fehérvári jobbikosok szinte elsőként javasolták Toroczkai László jelenlegi alelnököt Vona Gábor helyére, s mellé alelnökként Dúró Dórát, míg a Vona Gábor leköszönése óta ügyvivőként működő elnökség Gyöngyösi Mártont és Sneider Tamást tolná a párt élére. Sőt a Ripost úgy tudja, hogy az elnökségi javaslattal szembehelyezkedő alapszervezeteket egy körtelefon során megfenyegették, hogy a székesfehérváriak sorsára jutnak, ha továbbra is Toroczkaiékat erőltetik.


A jelek szerint a Jobbik elnökségéről végleg lehullott a demokratikus működés álcája, és a lehető legkeményebb eszközökkel akadályozzák meg, hogy a párt elhagyja a „gazdi”, Simicska Lajos és a bukott pártelnök, Vona Gábor által a tagságra erőltetett irányvonalat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek