2019. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Sport

Cavani bevallotta, hogy voltak gondjai Neymarral

Megszólalt Edinson Cavani, a Paris Saint–Germain támadója a Neymarral kapcsolatos szezon eleji csörtéiről. Az uruguayi futballista nem tagadja, hogy valóban voltak nézeteltérései a brazil klasszissal.

Hosszú interjút adott Edinson Cavani, a PSG klasszis csatára a francia RMC Sport-nak, amelyben kitért többek között arra, hogy milyen nézeteltérései voltak Neymarral a szezon elején. Az uruguayi nem kertelt, bevallotta, hogy valóban sokat vitatkoztak.


– Valóban igazak voltak azok a hírek. Akkoriban voltak problémáim Neymarral. Sikerült leüljünk és megbeszéltük ezeket. Megmondtam neki, hogy én leszek az első, aki segíti őt az egyéni elismerések bezsebelésében, ugyanakkor egyértelműen közöltem vele, előbb a csapatnak el kell érnie a kitűzött célokat – fogalmazott Cavani.

A 31 éves támadó arról is beszélt, hogy neki mindennél fontosabb a csapata.


– Én nem sztár vagyok, hanem egy szorgalmas, munkamániás játékos. Ha olyan csapattárs érkezik, akinek megvan az esélye arra, hogy egyéni díjakat nyerjen, akkor amennyire csak tudom segítem őt, de az első és a legfontosabb a csapat érdeke, először neki is azért kell küzdenie. Nehezen, de sikerült ezt megértetnem vele. A klub vezetősége meghozott egy döntést, én pedig tiszteletben tartottam. A szurkolók ezt követően kifütyülték Neymart, ami biztosan nem esett neki jól, ha én lettem volna a helyében, én sem örültem volna neki – mondta.

EPA/IAN LANGSDON

 

Az elmúlt időszakban viszont olvasni lehetett, olyan pletykákról, melyek szerint Cavani el szeretne menni a PSG-től. Elmondása szerint ebből semmi sem igaz.

– A szerződésem 2020-ig érvényes. Nagyon boldog vagyok a klubnál, jól érzem magam és azért dolgozom minden nap, hogy a csapat elérje a vezetőség által kitűzött célokat. Arról álmodozom, hogy ezzel a csapattal nyerem majd meg a Bajnokok Ligáját. Most 31 éves vagyok és, ha őszinte akarok lenni, még két vagy három idényt tudok a legmagasabb szinten játszani, úgyhogy erre az időszakra erősen rá szeretnék koncentrálni. A hosszabbításra jelenleg nem gondolok, miért is tenném? Honnan tudjam, milyen állapotban leszek 2020 nyarán – tette fel a kérdést Cavani.

Ha esetleg valaki nem emlékezne a Cavani–Neymar balhéra, akkor felelevenítjük. A brazil támadó tavaly nyáron igazolt a francia fővárosi klubba rekordot jelentő 222 millió euróért (69 milliárd forint) a Barcelonától. Hamar jöttek a pletykák, hogy a két futballista nem jön ki jól egymással. A L’Équipe akkoriban azt rebesgette, hogy a veszekedések mögött a tizenegyesek elvégzése áll, ugyanis a szezon végén a gólkirály plusz egy millió eurót kap a klubtól. Az is kiderült, hogy a vezetőség, ha szükséges odaadná a pénzt Cavaninak, csak nyugodjanak le a kedélyek, azonban ő ebből nem kért, mert saját elmondása szerint meg akar dolgozni a címért.

Voltak hírek verekedésről, beszólogatásról, az egyik ilyen hír szerint Cavani azt kérdezte új csapattársától, hogy azt képzeli-e magáról, hogy ő Lionell Messi. Azt is kiderítették, hogy Neymar több mint a dupláját keresi Cavani fizetésének. A brazil 2,7 millió eurót keres havonta, az uruguayi viszont „csak” 1,3 milliót. Egyesek szerint ez állhatott a cirkusz hátterében.

Kapcsolódó Cikkek

  • Dizájndíjas a női kosárlabdacsapat öltözője

    Dizájndíjas a női kosárlabdacsapat öltözője

    Belsőépítészeti kategóriában az első helyért járó díjat hozta el Hevesi Annabella és Bella Gábor, vagyis az IO Line and Round az A’Design Awardon a Sopron Basket többszörös bajnok és Euroliga ezüstérmes női kosárlabda-csapatnak tervezett öltözőjével.

  • Szögre akasztotta a kesztyűt Király Gábor

    Szögre akasztotta a kesztyűt Király Gábor

    Bejelentette visszavonulását Király Gábor 108-szoros magyar válogatott futballista, az NB I-ből búcsúzó Haladás kapusa. A 43 éves hálóőr 1998. március 25-én az Ausztria ellen mutatkozott be a válogatottban, majd 2016.