EUR: 317,75 Ft
CHF: 279,88 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb XVIII.kerület

Darth Vader is táncra perdült Ferihegyen

Sokan kapták fel a fejüket a múlt pénteken a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren induló járatukra várakozók közül, amikor a hangosbemondóban a Han Solo nevű utast figyelmeztették, hogy fáradjon a Millennium Falconhoz. A KLM budapesti Star Wars-napjának nem ez volt az egyetlen meghökkentő eleme.

May the force be with you! – Az erő legyen veled! A Csillagok háborúja szállóigévé vált mondata ihlette a Nemzetközi Star Wars Napot, amelyet minden év május 4-én (May the fourth) ünnepelnek világszerte a George Lucas által megálmodott univerzum rajongói. Idén a holland légitársaság is csatlakozott az ünneplők sorához egy izgalmas flashmobbal Ferihegyen.


A tánckar mások mellett Darth Vaderrel, Yodával és Leiával

Beszámolójukból kiderül, a filmeposzból ismert karaktereket a délelőtt folyamán több alkalommal is hangosbemondó szólította, a járatukra várakozó utasokat pedig a Star Wars ikonikus zenéi szórakoztatták a csarnok hangszóróiból. A Sky Court közepén pedig Star Wars-jelmezbe öltözött táncosok mutatták be egyéni koreográfiájukat, amely kimondottan erre az alkalomra készült. A profi mozgásművészek mellett a KLM dolgozói is magukra öltötték Darth Vader, a rohamosztagosok vagy éppen Leia hercegnő jelmezét.

A flashmobról készült videót itt tudja megtekinteni.


Szigorított ellenőrzés a beszállásnál (fotók: KLM)

A Nemzetközi Star Wars Nap

(fotó: pexels.com)

A Nemzetközi Star Wars Nap etimológiája az angol politikai életből indult. Amikor 1979. május 4-én Margaret Thatcher elfoglalta a miniszterelnöki széket, saját pártja a London Evening News hasábjain egész oldalas hirdetésben biztatta: May the Fourth Be with You, Maggie. Congratulations. Azaz május 4-én veled vagyunk! Ezzel utaltak az alig két évvel korábban bemutatott Csillagok háborúja mozira. 2008-ban Luke Skywalker-napot ünnepeltek a Star Wars-rajongók Facebook-csoportokban, néhány évvel később az Egyesült Államokban számos egyetemi campuson ünnepeltek május 4-én, így született meg a Nemzetközi Star Wars Nap.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.