EUR: 334,58 Ft
CHF: 305,84 Ft
2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb Győr

Egyiptomi pályázaton nyert az EYOF-on készült fotóval

A tavalyi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) stábjának is tagja volt a dunaszegi Lakatos Krisztián fotóművész, aki egy egyiptomi pályázaton most három fotójával is nyertes lett. Köztük egy olyannal, amelyet az EYOF-on készített.

Krisztán számos pályázatra beadta a fényképeit, fotóművészként ez elvárás is. A mostani díjazás több szempontból különleges. Az egyik, hogy elérte a 160. elismerését, amelyről úgy tudjuk, Győrben egyedülálló. A másikról pedig már maga a művész beszélt:


– Nagy megtiszteltetés volt, hogy tavaly én is az EYOF fotóscsapatának tagja lehettem. Kiváló kollégákkal dolgoztam végig azt az egy hetet. Új lehetőség volt, hiszem fotóművészként eddig más jellegű képeket készítettem, ám az EYOF-on meghatározott feladatoknak kellett megfelelni, sportfotós munkákat kellett letenni az asztalra. Rettentő nagy volt a pörgés, a felelősség, s nem csak a saját örömömre dolgoztam. Végtelenül élveztem, új dolgokat tanultam, és jó visszagondolni arra a feszített tempóra is. Örök emlék!

Árnyék kategóriában emelték ki Lakatos Krisztián EYOF-on készült fotóját
Fotó: Lakatos Krisztián

Lakatos Krisztián elmondta azt is, hogy már több, EYOF-on készült sportfotóval is pályázott, de eddig nem sikerült nyernie. Most viszont a teniszversenyen készített képe Árnyék kategóriában díjazott lett, amire roppant büszke.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.