2019. október 18., péntek
Lukács

Extra

Együtt küzdenek a sztárok a kilók ellen

Peller Mariann nem rég indította útjára a Feel Soul Good Lélekközösség rendezvénysorozatát, ahol a vendégek a legkülönfélébb témákat boncolgatják a lélek oldaláról megközelítve. A eseményen ezúttal a kilók álltak a középpontban, és a résztvevők, köztük Király Linda és Lakatos Márk vallják: a túlsúly a test mellett a lélek számára is terhet jelent.

–Nap mint nap, mikor belenézek a tükörbe, még mindig ugyanazt a duci, szemüveges, fogszabályzós kislányt látom, aki évtizedekkel ezelőtt voltam. Mindig is érdekelt, hogy milyen kapcsolat van a testünk és a lelkünk között, és bizonyára sokan megtapasztaltuk már az érzést, miszerint a kettő kéz a kézben jár. Ha problémánk van belül, akkor azt bármennyire is szeretnénk palástolni, előbb-utóbb a külsőnkre is kivetül – vezette fel a témát az est háziasszonya, Peller Mariann, aki elsőként Lakatos Márkot kérte meg arra, hogy idézze fel azt az időszakot, amikor a legrosszabbul érezte magát a bőrében.


–Olyan családban nevelkedtem, ahol az evésnek nagy kultúrája volt. Mindig is nagy jelentőséget tulajdonítottunk az ünnepeknek, összejöveteleknek, ahol természetesen minden az evés körül forgott. Emiatt vagy talán a szüleink válása miatt gyerekként nagyon elhíztam. Az általános iskolában sokat csúfoltak, jóformán azt sem tudták eldönteni, hogy én egy duci kislány vagy egy duci kisfiú vagyok. Ekkor nagyon rosszul éreztem magam a bőrömben, de világéletemben küzdöttem a kilókkal, most is van rajtam felesleg, ám most valahogy mégsem érzem azt, hogy le kellene fogynom. Jelenleg ki vagyok békülve önmagammal – mesélte őszintén a stylist, aki ezt követően Király Lindának adta át a szót. Az énekesnő évek óta küzd pajzsmirigybetegségével, mely miatt teste időről időre kiszámíthatatlan történéseket produkál.

–Az elmúlt hetekben végigcsináltam egy hathetes léböjtkúrát, és egy dekát nem fogytam, pedig óriási küzdelmet vívtam. Fontos, hogy megtaláljuk azt a típusú étrendet, mely nekünk segít, hisz az, ami másnak beválik, az nem biztos, hogy nekünk is jót tesz. Én e téren, még mindig keresem az utam, de a legfontosabb, hogy egy hormonális betegség esetén sem várhatjuk pusztán a gyógyszerektől a változást. Igenis nekünk is hozzá kell tennünk a saját magunk erőfeszítéseit, ami habár nem könnyű, egyszer biztosan eredményhez vezet. Engem ma már csupán az hajt, hogy egy testben és lélekben is egészséges nő legyek. Minden más, mint például az esztétika, csak ezután következik – árulta el gyönyörű hangú énekesnő, akinek szavait Béres Alexandra is csak alátámasztani tudta. A fitneszedző rengeteg embernek segített már lefogyni, és úgy véli, hogy munkája során az egyik legfontosabb feladata a példamutatás.


–A fogyókúra legnehezebb része az elköteleződés. Minden fejben dől el, és amíg nem vagyunk hajlandóak tenni az ügy érdekében, addig nem számíthatunk változásra. Azt tapasztalom, hogy legtöbben tényleg a csodára várnak, pedig már nagyon kis apró dolgok is képesek minket elindítani a helyes úton. Eleinte nem szabad magunktól sokat várni, hisz akkor nagyobb valószínűséggel mondunk kudarcot. Érdemes olyan célokat kitűzni, melyeket biztosan teljesíteni tudunk, és idővel ezek az apróbb sikerek fognak minket elvezetni az áhított célig. Edzőként én nap mint nap ezt sulykolom, és bízom benne, hogy nem hiába – zárta le a beszélgetést Alexandra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Változtatnak a jogszabályokon az e-rollerek miatt

    Változtatnak a jogszabályokon az e-rollerek miatt

    Elárasztották a várost az elektromos rollerek, amik jelenleg nem minősülnek járműnek, ami számos problémát felvet. A Lokál megtudta, hogy már előkészületben van a hazai jogszabályok kiegészítése ezzel kapcsolatban, hogy biztonságos legyen a közlekedés.

  • Kassai Lajos: Az íj tanított lőni

    Kassai Lajos: Az íj tanított lőni

    Kaposmérőn él Kassai Lajos magyar íjkészítő, lovasíjász versenyző, a Magyar Érdemrend középkeresztje tulajdonosa. Módszere egyedülálló a világon: amit a lovasíjászatról tudni, azt jelenleg tőle tudja a világ.