EUR: 322,17 Ft
CHF: 283,33 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Külföld

Eladó a híres remageni híd két tornya

Új tulajdonosát keresi a második világháború egyik világhírű színtere, az 1945-ben lerombolt remageni Ludendorff híd két tornya.

A Rajna-vidék-Pfalz tartományban található Rajna-hídnak a folyó jobb oldalán, Erpelnél található két tornyára keresnek vevőt. A százéves, többemeletes tornyok együttesen 450 négyzetméter hasznos területet kínálnak. A földszinten egymással összeköttetésben lévő, műemlékvédelem alatt álló tornyokban nincs fűtés és a víz sincs bevezetve.


Az épületet a Szövetségi Vasúti Alap (BEV) kínálja eladásra, a hirdetés szerint “a régión túlmutató hadtörténeti jelentőségű, monumentális hídépítmény maradványairól” van szó.

Jürgen Rothe, a BEV szóvivője hétfőn elmondta, már vannak érdeklődők az épületek iránt.


A tornyok a legmagasabb ajánlatot tevő érdeklődőé lesznek. Rothe szerint a híd tornyai elsősorban művészek és a történelmi egyesületek számára lehetnek igazán érdekesek.

A szövetséges csapatok 1945 márciusában Remagennél és Erpelnél lépték át először a Rajnát az átkelőn, amely meglepő módon ekkor a németek robbantási kísérlete ellenére még mindig állt. A helyszínt A remageni híd című, amúgy Csehszlovákiában forgatott 1969-es amerikai háborús film tette világszerte ismertté. A Ludendorff híd végül néhány nappal később mégis összeomlott, miután több csapat áthaladt rajta.

Az egykori híd másik két, a remageni oldalon lévő tornyában ma múzeum található.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A világ legrégebbi bombáját tárhatták fel Kínában

    A világ legrégebbi bombáját tárhatták fel Kínában

    Vasból készült, csaknem 700 éves robbanószerkezetet tártak fel kínai régészek az ország délnyugati részén fekvő Csungking városnál folytatott ásatások során – jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség csütörtökön.

  • Putyin: Az orosz-kínai kapcsolatok történelmi csúcsra értek

    Putyin: Az orosz-kínai kapcsolatok történelmi csúcsra értek

    A két ország történelme során az idén 70. évfordulójukba lépő orosz-kínai kapcsolatok a valaha volt legjobb szintre értek az elmúlt harminc év munkájának eredményeként – hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Zsenmin Zsipao kínai pártlapnak csütörtökön, mielőtt Pekingbe látogatna, hogy részt vegyen az Egy övezet, egy út nemzetközi együttműködésről szóló második fórumon.