2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb Szolnok

Elindul a Zagyva-híd felújítása

Nem várhat tovább a Sebestyén Gyula út felé vezető Zagyva-híd felújítása. Mindenképp rendbe kell tenni, hiszen hamarosan egy megújult városrész felé vezet majd. A beruházás 400 millió forintba kerül.

Az útburkolat mellett mással is van gond: rendbe kell tenni a rossz állapotú közművezetékeket, de a korlátok sem pompáznak már régi fényükben. A valódi munka június 15-én kezdődik, félpályás útzár mellett egy hónapot vesz majd igénybe. Az autósok mellett a gyalogosoknak is kedveznek, hiszen a projekt a járdák rekonstrukciójával kezdődik.


Dr. Tóta Áron, a városrész önkormányzati képviselője közölte: a híd után a körforgalom megépítése következik, amelynek az lesz a feladata, hogy a Városmajor út forgalmát levezesse a hídról.

Amint azt Szalay Ferenc polgármester elmondta, a felújítás ideje alatt a közlekedők a Gutenberg teret használhatják. Az időpont megválasztásával kapcsolatban a városvezető kijelentette, hogy megvárták vele a tanév végét, hiszen akkor arrafelé is kisebb a forgalom. Hozzátette: az útépítés egészen a Besenyszögi útig tart majd, és egy új szakasz az ottani laktanyát fogja elkerülni. Szalay Ferenc kiemelte: az út gyakorlatilag egy új városrészt nyit meg, ahol a közvilágítás mellett a kerékpárutat is kiépítik.

Hamarosan teljesen megújul a forgalmas híd

Kapcsolódó Cikkek