EUR: 316,86 Ft
CHF: 278,74 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Belföld

Elkészült és csodaszép lett az egykori vízház

Ybl Budai Kreatív Ház néven megnyílt a múlt pénteken Ybl Miklós átfogó rekonstrukción átesett egykori vízháza a Várkert Bazár szomszédságában. Oláh M. Zoltán építészmérnök, a felújítást végző Konstruma Mérnöki Iroda Kft. vezetője elmondta, hogy 2016 végén kezdődtek a munkálatok, amelyek keretében megtörtént többek között az épület teljes szigetelése, a homlokzat restaurálása, a gépészeti rendszer cseréje, a teljes energetikai hálózat felújítása, új kerti lépcsőházat építettek és restaurálták a lodzsát is. A beruházás összköltsége mintegy hárommillió euró volt (950 millió forint). Az épületben június 10-ig megtekinthető Szőke Gábor Miklós szobrász Félúton című kiállítása.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

MTI Fotó: Balogh Zoltán

 

( Fotó: Sáfár Tibor)

( Fotó: Sáfár Tibor)

( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem túl jó a levegő Debrecenben

  Nem túl jó a levegő Debrecenben

  Kedden a riasztási, szerdán a tájékoztatási küszöbértéket haladta meg a szálló por légköri koncentrációja Debrecenben – közölte a városháza sajtószolgálata csütörtök reggel az MTI-vel.

 • Magyar-román kórházi együttműködés indul

  Magyar-román kórházi együttműködés indul

  Több mint 13 millió euróból (4,1 milliárd forintból) kezdődnek egészségügyi fejlesztések egy román-magyar uniós program segítségével a romániai Szatmár megye, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye három kórházában.

 • Ezekre költöttek a legtöbbet a magyarok

  Ezekre költöttek a legtöbbet a magyarok

  Élelmiszerre 1835 milliárd forintot költött tavaly a lakosság, háztartási vegyi árura és szépségápolási termékekre pedig 448 milliárdot, az előbbi 7, az utóbbi 8 százalékos növekedés az előző évhez képest; az élelmiszerek közül a hús, a sör és a sajt forgalma emelkedett ki – ismerteti a csütörtöki Világgazdaság a Nielsen adataira hivatkozva.