EUR: 329,88 Ft
CHF: 300,10 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Külföld

Eredmény nélkül ért véget az eltűnt maláj utasszállító utáni kutatás

Eredménytelenül zárult a 2014-ben eltűnt maláj utasszállító roncsainak keresése – jelentette be a vizsgálatot végző Ocean Infinity nevű amerikai magáncég kedden.

Oliver Plunkett, a cég vezérigazgatója az eredményt rendkívül elszomorítónak nevezte. Ahogy elmondta, a cég az Indiai-óceán déli részén mintegy 112 ezer négyzetkilométernyi területen vizsgálta át az aljzatot, de hiába küzdöttek meg sikeresen a nehéz körülményekkel, céljukat, hogy válaszokkal szolgálhassanak az érintetteknek, nem sikerült teljesíteni. Az Ocean Infinity januárban kezdte meg a munkát, miután egyezséget kötöttek a maláj kormánnyal arról, hogy csak abban az esetben kapják meg a 70 millió dollárban (csaknem 19,5 milliárd forint) megállapított jutalmat, ha eredményt tudnak felmutatni. Az eredeti terv szerint 25 ezer négyzetkilométer átvizsgálását vállalták, de hiába hosszabbították meg a határidőt két alkalommal is, a csapat semmit sem talált.


Az átvizsgált terület egyébként majdnem teljes egészében megegyezett a korábban ausztrál irányítás alatt zajló hanglokátoros vizsgálat területével, melyet 2017 januárjában függesztettek fel.

Michael McCormack ausztrál közlekedési miniszter reményét fejezte ki, hogy a roncsokat egy nap megtalálják, és úgy nyilatkozott, hogy a keresést újraindíthatják, amennyiben új technológia áll majd rendelkezésre, de úgy vélekedett, Ausztrália nem fog részt venni a kutatás újabb szakaszaiban.


A Malaysia Airlines MH370-es járata Kuala Lumpurból tartott Pekingbe 239 emberrel a fedélzetén 2014. március 8-án, amikor nyoma veszett.

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek