2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Belföld

Erőszak és magánlaksértés: A Jobbik elnökének fiai tagadnak a bíróságon

Sneider Tamásnak, a Jobbik elnökének fiai, tagadták bűnösségüket, akik kedden társaikkal együtt közösség tagjai elleni erőszak és magánlaksértés vádjával álltak bíróság elé. Sneider hisz a fiainak, büszke rájuk, ráadásul az egész ügyben politikai színezetet lát – írja a Magyar Időkre hivatkozva.

Az ügy nyomozása során Sneider kijelentette: büszke a fiaira, és arra is, hogy a Betyársereg tagjai voltak, a keddi tárgyalás szünetében pedig újságíróknak nyilatkozva azt mondta: az eljárásnak politikai színezete van, és érdekes, hogy az ügyet a választások környékén „vették elő”. Az igazság ezzel szemben az, hogy az ügyben nyomozó Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2017. február elején vádemelési javaslattal zárta le a vizsgálatot, az ügyet később a Soros-féle Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű szervezet közbenjárását követően a Heves Megyei Főügyészség újraindította.


Többrendbeli folytatólagosan, kényszerítéssel elkövetett közösség tagja elleni erőszak, valamint csoportosan elkövetett magánlaksértés vádjával állt bíróság elé Sneider Tamásnak, a Jobbik újonnan megválasztott elnökének két fia, valamint négy tettestársuk, akik a vádirat ismertetése után tagadták a terhükre rótt bűncselekményeket.

A Jobbik elnökének fiai, Márk másod-, Erik harmadrendű vádlott. Az ügyészség a hatodrendű vádlott kivételével valamennyiükre letöltendő szabadságvesztést kért. Így a Sneider fiúk akár börtönbüntetést is kaphatnak.


A vádlottak nem kívántak nyilatkozni a bíróságon, és fenntartották a nyomozás során tett vallomásukat, amelyben a Betyársereget egy baráti, sportolni vágyó fiatalokból álló társaságként jellemezték, és azt állították, hogy az ingatlant azért bérelték ki, hogy összejöveteleiken kerti sütéseket rendezzenek. A Magyar Idők úgy tudja, a tárgyalásra beidézett hat tanú közül egyikük sem jelent meg a bíróság előtt. A büntetőper csütörtökön fog folytatódni a tanúk kihallgatásával.

Egy cigány család sorozatos megfélemlítésében vett részt az ügyészség vádirata szerint Sneider Tamás jobbikos parlamenti alelnök két fia, Erik és Márk. Az ügyészség szerint ugyanis tagjai voltak annak a csoportnak, amelyik 2015-ben a Heves megyei Szúcson napokon át terrorizált egy cigány családot. Az eset előtt egy azóta törölt cikk jelent meg az egyik megyei napilap online verziójában, amelyben egy névtelenséget kérő helyi erdész az említett cigány család fejét vádolta falopással. Korábbi sajtóinformációk szerint az erdő tulajdonosa ezek után „hívta rá” a Betyársereget a családra. A sereg logóját viselő fiatalok egy csoportja ezek után házat bérelt Szúcson, mindenhová követték a megvádolt cigány családfőt, aki három hónapnyi zaklatás után jogvédőktől kért segítséget.

Az ügyben indult nyomozás arra jutott, hogy a gyanúsítottak közösség elleni erőszakkal vádolhatók, mivel hosszú időn át követték, szidalmazták, cigányozták és fenyegető hangnemben arra szólították fel a család tagjait, hogy költözzenek el a faluból. A Pesti Srácok szerint az is előfordult, hogy bemásztak a ház udvarára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Saci néni lett az év tanára

  Saci néni lett az év tanára

  Interjút adott a Lokálnak az a budapesti pedagógus, aki a minap egy anyaországi és két külhoni kollégájával együtt kapta meg az Év tanára 2018 címet. A díjazottak személyére pedagógusszervezetek és diákközösségek egyaránt tehettek javaslatot.

 • Ma szétszakadhat a Jobbik

  Ma szétszakadhat a Jobbik

  Ma jár le az a határidő, amit magának szabott a Jobbik elnöki pozíciójáért induló harcban alulmaradt Toroczkai László. Ásotthalom polgármestere arról dönt, hogy a párt tagja marad-e, vagy a mögötte állókkal más úton indul el.

 • Dübörög a lombikturizmus

  Dübörög a lombikturizmus

  Egyre több külföldi látogat hazánkba, hogy részt vegyen a magyarországi lombikprogramban. Beszámolóikból kiderül, hogy a hazai egészségügyet érő kritikák ellenére a magyarországi meddőségi kezelések, beültetések elvégzésének színvonala  kiemelkedő a közép-európai térségben.

 • Orbán: Mi vagyunk Európa jövője

  Orbán: Mi vagyunk Európa jövője

  “Az Európai Unió leggyorsabban fejlődő régióját Közép-Európa országai adják. 1990-ben még Európa volt a mi jövőnk, ma pedig mi vagyunk Európa jövője” – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Parlamentben, a negyedik Orbán-kormány minisztereinek eskütétele előtt.