EUR: 315,90 Ft
CHF: 281,35 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Belföld

Ezektől fájhat a feje Portiknak

Súlyosbodik a börtönben ülő Portik Tamás depressziója – írta a Magyar Idők. Ez nem is csoda, hiszen az Energol Rt. egykori igazgatója összesen 28 évet kapott, a Fenyő-gyilkosság után pedig nemrég az L. Csaba fogathajtó elleni merénylet kapcsán is meggyanúsították. A Lokál megnézte, milyen ügyek miatt aggódhat még Portik azok után, hogy a hírek szerint a nyomozó hatóságok több száz, Portik által készített hangfelvételhez jutottak hozzá a Fenyő-ügy újraindítása előtt.

Rohác bizonyítottan követett el emberöléseket Portik megbízásából Fotó: MTI

Zsaroló strici


A hajszíne miatt Cinóber becenevű lányfuttatót, a 42 éves Domák Ferencet 1996. december 18-án Üllői úti lakása előtt kétszer lőtték fejbe, közvetlen közelről. Információk szerint Cinóber zsarolta Portikot, és a strici egyik ismerőse korábban azt vallotta, hogy Jozef Rohác lőtte fejbe Cinóbert. De a Fenyő- és Prisztás-gyilkosságokkal egy ügyszámon indított büntetőeljárásban, részben a rendőrségről „eltűnt bizonyítékok” miatt, mindkettőjüket felmentették.

Cinóber zsarolhatta Portikot Fotó: youtube

Befenyített mentor


Az intézetből kikerülve futtatónak álló Portik Tamást annak idején Totka Pál „halnagykereskedő” karolta fel, akinek több éjszakai bár is a tulajdonában volt Budapesten. A 90-es évek végére megerősödött Portik vélhetően át akarta venni azokat. Totkára saját házában lőttek rá, többször is, de túlélte a támadást. Ugyanakkor a „befenyítés” elérte célját: Totka feladta érdekeltségeit, és kivonult az éjszakából. Korábban felmerült, hogy Totkára Portik egykori albán testőre, Salihi Mead lőhetett rá, de a Pesti Srácok információi szerint a zsaruk már évek óta gyanítják, hogy ebben az ügyben is Rohác húzhatta meg a ravaszt, Portik parancsára.

Bomba az ülés alatt

Az 1997-ben meggyilkolt, a Balaton királyaként emlegetett gengszter, Szlávy Bulcsú egyik „helytartója”, a veszprémi vállalkozó Molnár Péter kocsijában 1997. augusztus 13-án pokolgép robbant, amelyet az ülés alá rejtettek. A férfi azonnal meghalt, 21 éves utasa később felépült. Az ügyet sem akkor, sem 2011-es újranyitásakor nem sikerült megoldani. A híresztelések szerint vele Portiknak nem volt közvetlen vitája, de az Energol-vezér egyik emberét Molnár megalázta. A kocsiba rejtett robbanószeres módszer egybecseng az Aranykéz utcai robbantással.

Eltűnt család
2002-ben feleségével és hároméves kislányával együtt eltűnt Portik egyik embere, Radics „Radír” Attila. A család otthona úszott a vérben, de csak 2012-ben indult nyomozás gyilkosság miatt az ügyükben, ami szintén eredménytelenül zárult. Ugyanakkor a korabeli nyomozás egyik feltételezése szerint Radír lőhette le 1999. április 2-án Tahitótfaluban Seres Zoltánt, az orosz maffiával jó, Portikkal viszont kifejezetten rossz viszonyban lévő vállalkozót, és az ügyről később Radics túl sokat fecseghetett.

A zsaruk szerint Seres Zoltánt saját Bentelyjében Radics Attila ölhette meg Tahitótfaluban, majd 2002-ben a feltételezett elkövető családostól eltűnt Fotó: mixonline.hu

Portik bűnlajstroma:

Boros Tamás megölése: felbujtásért jogerősen 13 év

Prisztás József meggyilkolása: felbujtásért jogerősen 15 év

Fenyő János elleni merénylet: felbujtóként gyanúsították meg

L. Csaba (sikertelen) megöletése: felbujtóként gyanúsították meg

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gigajátszótér épül a Ligetben

  Gigajátszótér épül a Ligetben

  Megkezdődik Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb játszóterének kivitelezése a Liget Budapest projekt keretében; az úgynevezett Nagyjátszótér több mint 13 ezer négyzetméteren kap helyet a park dél-keleti részén.

 • Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  A március 18-24. között tartott idei TeSzedd! önkéntes szemétszedési akció sikere azt mutatja, hogy összefogott az ország egy tisztább környezetért – jelentette ki Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára.

 • Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Nyugati titkosszolgálatok információi mellett egy külföldi védett tanú vallomása alapján gyanítják a hatóságok, hogy a múlthéten Budapesten elfogott F.

 • Science Park épül Józsefvárosban

  Science Park épül Józsefvárosban

  Történelmi pillanatnak lehetünk tanúi, ugyanis egy Egészségipari-Biotechnológiai Science Park létrehozásáról kötött megállapodást Budapest három nagy egyeteme a VIII.