EUR: 317,77 Ft
CHF: 279,86 Ft
2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Belföld

Fantasztikus hír! Végre megtalálhatták a rák ellenszerét!

Nem kis reményt táplálnak a kutatók legújabb felfedezésükhöz, ami ha minden jól megy, gyógyíthatna minden rákos megbetegedést.

A Ripostnak nyilatkozott Tátrai Péter, aki szerint jogos a tudósok optimizmusa.


Már csak a klinikai vizsgálatok eredményeire várnak a ka­li­for­niai Stan­ford Egye­tem ku­ta­tói, akik kidolgozták az úgy­ne­ve­zett im­mun­sti­mu­láns ke­ze­lést, ami ha valóban ha­té­kony­, akkor hamarosan min­den­féle rák­tí­pus gyó­gyít­ha­tóvá válik.

Tátrai Péter biológus, daganatkutató készített egy elemzést, amiben kifejtette, nem „újabb csodaszerről” van szó, hanem egy olyan módszerről, amihez a tudósok joggal fűznek nagy reményeket.

A rákgyógyítás egyik legnagyobb akadálya az, hogy az immunrendszer nem ismeri fel, hogy a rákos sejtek „ellenségek”, és nem tud velük szemben fellépni. Magában a rosszindulatú daganatban is vannak immunsejtek, de ezeket a rák képes blokkolni, így nem ismerik fel, mi a teendőjük. A Stanford Egyetem kutatói, úgy tűnik, éppen erre találtak megoldást. Módszerüket kombinált immunstimuláns kezelésnek nevezték el. Ez teljesen más megközelítés, mint a korábbi gyógymódok – írja a Ripost.

Ha minden úgy sikerül a klinikai vizsgálatok során is, ahogyan az állatkísérleteknél, akkor reménykedhetünk abban, hogy az eljárás hatékonyabb lesz, mint a ma legelterjedtebb kemoterápiás kezelések “– magyarázta a lapnak Tátrai Péter.

Kapcsolódó Cikkek

  • Zsidólistázó jobbikos váltja Szávayt

    Zsidólistázó jobbikos váltja Szávayt

    Bencsik Jánost, egy másik listaállító nácit jelöl a Jobbik a nőveréssel hencegő Szávay István helyére. Bencsik Gyöngyösi Márton beszéde után maga kezdett információ gyűjtésbe azokról az ‘izraeli ügynökökről” akik szerinte uralják Amerikát.

  • Tovább bohóckodnak az ellenzékiek

    Tovább bohóckodnak az ellenzékiek

    Durva helyesírási hibával írt papírlappal érkezett tegnap a mentelmi bizottság elé két MSZP-s képviselő: Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó, akiket a túlóratörvény szavazásának decemberi akadályozása miatt ítélt illetménymegvonásra a házelnök.