EUR: 322,20 Ft
CHF: 283,04 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb Székesfehérvár

Fejér megye az EuroSkillsen

Fejér megyei versenyzője is lesz az EuroSkills nemzetközi szakmai vetélkedőnek, melyre Kelet-Közép-Európában először Budapesten kerül sor szeptember 26–28. között. A Fejér megyei Sárvári Ágnes dekoratőr, kirakatrendező kategóriában képviseli hazánkat.

A családot Fejérben is elismerik. Tavaly az év végén a megyeházán Kiváló Szakember díjat vehettek át Fotó: Sárvári Asztalosipari Kft.

Ágnes a híres fehérvári Sárvári asztalosdinasztia tagja. Nem mindennapi, hogy egy családból két gyermek is annyira elhivatott a szakmája iránt, hogy komoly nemzetközi versenyeken szerepelnek. A Sárvári családnál két gyermek is – Ádám és Ágnes – komoly szakmai eredményeket ért már el.


Ádám, a dinasztia legifjabb képviselője, a 2012-es belgiumi EuroSkills verseny faipari technológiák csapatversenyében és a faipari gépkezelő egyéni versenyben első helyet szerzett, míg a 2013-as WorldSkills megmérettetésen Lipcsében épületasztalos szakmában a hatodik helyen végzett, kiérdemelte a Kiválósági Érmet és a Nemzet Legjobbja címet.

Ágnes a 2018-as, budapesti EuroSkills bajnokságon képviseli Fejér megyét és hazánkat. Az eredetileg dekoratőr végzettségű fiatal jelenleg másodszakmát tanul, asztalosnak készül.

Az EuroSkills Budapest 2018 versenyen kiemelkedően ügyes fiatal szakemberek mérik össze tudásukat és képességeiket Európa számos országából. A verseny tízéves történetében ez az első alkalom, hogy Kelet-Közép-Európa ad otthont e nemzetközi megmérettetésnek. Az, hogy erre Magyarországon kerül sor, hatalmas elismerés számunkra. Az EuroSkills versenyeket a szakmák „Európa-bajnokságának” is szokták nevezni, s kétévente, páros években rendezik meg.

Az EuroSkills Budapest 2018 versenyen három nap alatt 28 ország közel 600 versenyzője méri össze a tudását, előreláthatóan 40 szakmában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Beszédszintetizátor, legórobot, CNC-marógép, lézervágó, 3D-s nyomtató és pendrive-ról vezérelhető varrógép is helyet kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Akacs Mihály utcai épületében újonnan kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.