EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,30 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Belföld

Fejlődik a sportgazdaság, bővülhet az exportpiac

Május 9–10-én második alkalommal rendezik meg a Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Testnevelési Egyetem közös szervezésében. A kétnapos eseményen sportvezetők, vállalkozások, valamint az iparág hazai és nemzetközi szaktekintélyeinek előadásait hallgathatják meg az érdeklődők.

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Mocsai Lajos, a TE rektora kijelentette: a modern gazdaság egyre nagyobb mértékben hasznosítja a sport innovatív eredményeit, így annak valamennyi szereplője kizárólag innovatív megoldások alkalmazásával maradhat versenyképes.


Mocsai Lajos (fotó:Cser Dániel)

–A sport a globális piacon jól jövedelmező, óriási gazdasági jelentőséggel és tőkeerővel rendelkező ágazat. Az iparág fejlődése egyfelől a szabadidős sportolási lehetőségek iránti folyamatosan növekvő keresletnek, másfelől a média sport iránti kiemelt érdeklődésének köszönhető – árulta el Mocsai Lajos, majd hozzátette, hogy a vállalati szféra mára már felfedezte a sportban rejlő üzleti lehetőségeket, így a sportszolgáltatásokat nyújtó vállalkozások és sportturizmusban működő cégek egy  jól prosperáló és bővülő piaccal kalkulálhatnak.

 

A Magyar Nemzeti Kereskedőház mellett a konferencia egyik legfontosabb partnere a Testnevelési Egyetem, melynek kiemelt célja, hogy a sporttal összefüggő újításokkal ne csak lépést tartson, hanem annak aktív, kezdeményező szereplőjévé és markáns tényezőjévé is váljon. Az intézmény ezzel kívánja növelni a magyar sport versenyképességét, mind az élsport alkalmazott, mind az egészséges életmódot támogató egyéb kutatások területén. Ez azt jelenti, hogy az egyetem egy olyan sportkultúra kialakításában vállal felelősséget, melyben  a nemzet egészséges testi és lelki fejlődése az egyik legfontosabb alapelv.


Az egészséges életmód népszerűsítése mellett a konferencia üzleti szempontból is remek lehetőséget biztosít a sporttal összefonódó vállalkozások számára. Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója egyetért abban Mocsai Lajossal, hogy a rendezvény egy olyan platform, ahol a hazai vállalatok feltérképezhetik exportlehetőségeiket,  mely hosszútávon jelentős mértékben hozzájárulhat a sportgazdagság dinamikus fejlődéséhez.

Oláh Zsanett (fotó: Cser Dániel)

–A sportgazdaság a globális piac egyik leggyorsabban fejlődő ágazata, és az előrejelzések további fellendülést mutatnak. Az iparág az Európai Unió gazdasági növekedéséhez éves szinten mintegy 300 milliárd euróval járul hozzá, valamint 60 millió ember foglalkoztat. A sportgazdaság szerepét a modern gazdaságban tovább növeli, hogy az egyre nagyobb mértékben hasznosítja az innovatív eredményeket. A globális piaci trend a magyar vállalkozások számára is jelentős exportpiaci lehetőséget rejt magában, éppen ezért mi magunk is folyamatosan fejlesztjük szolgáltatási portfóliónkat, hogy hatékony és teljes körű szakmai támogatás tudjunk nyújtani a külpiacokat célzó, magyar sportgazdasághoz kapcsolódó vállalkozásoknak – árulta el Oláh Zsanett a szerdán tartott sajtótájékoztatón, melyen Kovács Ágnes olimpiai bajnok, a Testnevelési Egyetem nemzetközi nagykövete is a tiszteletét tette, és örömét fejezte ki, hogy a tavalyi nagy érdeklődésre való tekintetettel idén második alkalommal is létrejöhet a Sport és Innovációs Nemzetközi Konferencia, ahol a sport, a tudomány és gazdaság egyedülálló módon tud összefonódni és sikereket generálni a valamennyi említett  területen.

A II. Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát a Groupama Arénában tartják, s az eseménynek két kísérőrendezvénye is lesz: ott hirdetik ki a TE által életre hívott Németh Ferenc-díj fotópályázat győztes pályamunkáit, illetve ott rendezik a Joan Vila Bosch, az FC Barcelona módszertani igazgatója, valamint a katalán klubnál elnöki tanácsadó Carles Rexach részvételével szervezett labdarúgóedzői továbbképzést.

Kapcsolódó Cikkek

 • Demetervin Pincészet – Délceg

  Demetervin Pincészet – Délceg

  A 2017-es évjáratú Délceg nevű furmint és hárslevelű házasítású bora nyerte el “Debrecen Város Fehér Bora 2019” címet.

 • Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

  Nem számítottak hivatalos személynek azok az ellenzéki politikusok, akik szabályosan megostromolták az MTV stúdióit múlt év decemberében, ezért ellenük és nem az őket az épületből eltávolító fegyveres biztonsági őrök ellen indít nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség.

 • Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Brüsszel pénzt adna Sorosnak

  Jogállamisághoz kötnék az uniós kifizetéseket, illetve rengeteg pénzt adnának civil szervezeteknek az Európa Parlamenti képviselők, akik mindkét indítványt megszavazták múlt csütörtökön.

 • Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújul a SOTE

  Teljesen megújulhat a Semmelweis Egyetem – jelentette ki Merkely Béla, az intézmény rektora hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.