EUR: 329,89 Ft
CHF: 300,11 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Extra

Katinka és Shane Hosszú válás elé néznek

Tíz év után véget ért Hosszú Katinka és Shane Tusup kapcsolata. A sportolónő férje meglepő közleményben ecsetelte, hogy Katinka valójában sosem szerette őt, sőt megcsalta az edzőtársával. Katinka nehéz időszak elé néz, a válás során pedig mintegy félmilliárdos vagyonon kell osztozniuk.

„Szeretnék mindenféle pletykát megelőzni, sajnos Shane-nel nem sikerült a magánéleti problémáinkat rendezni” – kezdte Katinka a múlt héten a közösségi oldalán. „Így a továbbiakban nem az ő vezetésével készülök. Jelenleg is folyik a felkészülésem a versenyekre, miközben keresem a megfelelő szakmai hátteret a pályafutásom következő szakaszára” – írta a háromszoros olimpiai bajnok.


Katinka és Shane együtt törtek a csúcsra, emellett az évek alatt közös üzleti érdekeltségeik is lettek, hiszen van egy cégük, az Iron Corporation Kft. és egy saját úszóklubjuk, az Iron Aqustic, valamint tervben volt a csillebérci úszóakadémia felépítése is. A legjövedelmezőbb márkájuk az Iron Lady.

– Az biztos, hogy a közös vállalkozásuknak mint brandnek az érteke legalább százmilliós nagyságrendű. A cég még fiatal, nagyjából négy-öt éve indult, így azt nem tudjuk megbecsülni, hogy mennyi jövedelmük lehet, de nyilván abból is van valamennyi bevételük. Katinka három olimpiai aranya után is közel százmilliós juttatást kapott, és a világkupaversenyek is éves szinten százmilliót hoznak. Ezek alapján nagyjából ötszázmillió forint a közös jövedelmük – mondta a Lokálnak Szabados Gábor sportközgazdász. Dr. Kamarás Péter jogi szakértő szerint a házaspár válópere akár évekig is elhúzódhat.


– Ha van házassági szerződés, akkor egyszerű a dolog, hiszen az abban foglaltak lépnek érvénybe. Ha viszont nincs, akkor a házasság alatt közösen szerzett vagyont és tulajdont kell a törvények szerint fele-fele arányban szétosztani. Persze ha ebbe valamelyik fél nem egyezik bele, abból évekig húzódó válóper is lehet.

A szakítás híre valójában nem volt meglepő. 2017 végén írtak először arról a lapok, hogy Hosszú Katinka és Shane Tusup házassága válságba került. Állítólag ekkor már a karácsonyt is külön töltötték, és Katinka a jegygyűrűjét sem horda tovább. Shane azonban láthatóan nem adta fel, érzelmes üzeneteket posztolt a közösségi oldalára, és egy-egy kiírásból úgy tűnt, mintha Katinkának üzenne.

„Eső nélkül semmi sem nő, tanulj hát az életed viharaiból” – írta Tusup. Előtte pedig megható szerelmes üzenetet fogalmazott meg a feleségének: „Megváltoztattad az életem anélkül, hogy megpróbáltad volna, és nem hiszem, hogy valaha is el tudnám mondani, milyen sokat jelent ez nekem. El sem tudom képzelni, milyen lenne, ha nem találkoztunk volna.”

Januárban külön mentek az Év sportolója gálájára. Tusup lett az év edzője, és mindenki legnagyobb meglepetésére magyarul mondott beszédet és kért bocsánatot, ezek után pedig próbált mindent megtenni azért, hogy visszaszerezze a bizalmat. Meg is lett az eredménye, márciusban Katinka egy mosolygós közös képet osztott meg Tusuppal: „Te és én a világ ellen.” Úgy tűnt, a viharfelhők eloszlottak, és a pár újra egymásra talált. De a boldogság nem tartott sokáig. Miután Katinka közleményben tudatta, hogy véget ért a kapcsolatuk, Shane egy hosszú levélben mindent borított. Azt írta, hogy az úszónő által említett „személyes okok” valójában a megcsalást takarják.

„Katinka bevallotta, hogy lerombolta a házasságunk szentségét, és kilépett belőle azzal, hogy lefeküdt az edzőpartnerével, Dudás Dániellel” – írta Tusup, aki azt is megosztotta rajongóival, hogy Katinka novemberben vallotta be neki a megcsalást, ő azonban próbált megbocsátani neki, de azzal szembesült, hogy Katinka nem tett tényleges erőfeszítéseket azért, hogy helyrehozzák a kapcsolatukat. Shane szerint Katinka másodszor is hűtlen volt, és onnan már nem volt visszaút. Shane levele végén már azt is megkérdőjelezte, hogy Katinka tényleg szerette-e őt valaha az együtt töltött tíz év alatt. „Azt hiszem, sosem engem szeretett, csak azt, hogy neki szenteltem az életemet” – tette hozzá.

Maradnak-e Shane tetoválásai?

Köztudott, hogy Shane több tetoválást is csináltatott, amely Katinka sikereihez köthető. Többek között a karján és a tarkóján is ott vannak felesége kiemelkedő eredményei és karrierjének fontosabb állomásai. Azok után, hogy végül a szakítás mellett döntöttek, felmerülhet a kérdés, hogy Shane a feleségével együtt a tetoválásaitól is megválik-e.

Dudás: Sokat szeretnék tanulni Katinkától

Dudás Dániel 24 éves úszó, aki 2013-ban nyerte Kaposvár első országos bajnoki címét a rövidpályás országos bajnokságon. Dudás az elmúlt években többször is kijutott az úszó Európa-bajnokságra, de egyszer sem ért el kimagasló sikert. A fiatal úszó rendszeresen edzett Katinkával és férjével, annak idején azt mondta, szeretne minél többet tanulni a többszörös úszóbajnoknőtől. „Nem csak egyszeri alkalomról van szó, lesz folytatása is a dolognak. Sokat szeretnék tanulni Katinkától, amire minden esélyem megvan, hiszen a világ egyik legsikeresebb úszójáról beszélünk” – nyilatkozta Dudás 2017 januárjában a KaposPontnak.

Több fotón is együtt szerepel a közösségi oldalon Shane Tusup, Dudás Dani és Hosszú Katinka. /Fotó: Facebook, Instagram

Katinka és Shane kapcsolatának kronológiája

– 2007-ben ismerkedtek meg az egyetemen.
– 2012-ben, Katinka londoni olimpiai csalódásai után Shane az edzője lett.
– 2013-ban a Seychelle-szigeteken házasodtak össze. Edzőként új edzésmódszerrel feszegette Katinka határait, növelte a sportban elengedhetetlen tűrésküszöbét, így javította eredményességét, s belevágtak egy nyolcállomásos kupasorozatba, aminek köszönhetően folyamatos versenyzés közben edzettek.
– 2017 végén írtak először a lapok arról, hogy gondok vannak a pár házasságában.
– 2018 májusában Hosszú Katinka közleményben tudatta, hogy nem tudják megmenteni a házasságukat, erre Tusup levelet írt arról, hogy Katinka megcsalta őt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek