2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Belföld

Fidesz: Nem tisztelik a vallás és a politikai meggyőződés szabadságát

A Fidesz szerint éppen azok nem tisztelik a vallás és a politikai meggyőződés szabadságát, akik ezen értékekre hivatkozással tüntetnek.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy a Reformatus.hu megírta: néhányan megtámadtak és köpködtek egy református püspököt és a zsinat világi elnökét az Országgyűlés alakuló ülése után a Parlament előtt tartott demonstráció résztvevői közül.


A két fideszes politikus MTI-hez eljuttatott reakciójában azt írta, mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra, azonban ez tettleges becsületsértés és garázdaság. Hozzátették: tűrhetetlennek tartják, hogy keresztény felekezetek vezetőinek Európában bárhol, különösen Magyarországon ehhez hasonló támadásokat kelljen elszenvedniük.

Közölték továbbá, arra kérik a hatóságokat, indítsanak eljárásokat a történtek kivizsgálására, valamint felszólítják az ellenzéki pártokat, tegyék világossá, hogy elítélik “az általuk felhergelt tüntetők botrányos megnyilvánulásait”.

Kapcsolódó Cikkek

  • A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    Üzletrész-adásvételi szerződést írt alá Scheer Sándor vállalkozóval a McDonald’s Corporation, a megállapodás értelmében a McDonald’s a magyarországi vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen Scheer Sándorra ruházza át, aki Developmental Licensee (franchise) partnerként fejleszti és üzemelteti a piacon működő McDonald’s éttermeket – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

  • Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Az Országgyűlés Hivatalának álláspontja nem változott, továbbra is szabályosnak tartják a szavazógépek kártya nélküli működését – közölte a hivatal az MTI-vel, miután Demokratikus Koalíció (DK) pénteken sajtótájékoztatón arra kérte Kövér László házelnököt, adjon engedélyt az ellenzéki pártoknak a parlament elektronikus szavazógépeinek és az azokat működtető rendszernek az átvizsgáltatására.