EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Belföld

Fidesz: Egyre többen dolgoznak, csökken a munkanélküliség

A Fidesz szerint amióta Magyarország visszanyerte gazdasági önrendelkezését, egyre többen dolgoznak, folyamatosan csökken a munkanélküliek száma és emelkednek a bérek – mondta Puskás Imre, a Fidesz szóvivője kedden a közmédiának.

Puskás Imre a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közzétett adatokra reagálva elmondta: a Fidesz kormányzása óta egyre többen dolgoznak, 12 százalékról 3,8 százalékra csökkent a munkanélküliség. Ma 4,5 millió ember dolgozik Magyarországon, egy év alatt 67 ezerrel több embernek lett munkája – emelte ki.


Hozzátette: a most megalakult új kormány célja, hogy tovább közelítsenek a teljes foglalkoztatottsághoz és tovább csökkentsék a munkát terhelő adókat.

Hangsúlyozta: a nemzeti szuverenitás megőrzése a gazdaságpolitikában és az adópolitikában is szükséges. Se Brüsszelnek, sem az ellenzéknek nem hagyhatjuk, hogy letérítse az országot arról a gazdaságpolitikáról, adó- és foglalkoztatáspolitikáról, amellyel Magyarország egyre inkább erősödik – fogalmazott.

A KSH adatai szerint a február-áprilisi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma az egy évvel korábbihoz képest 32 ezerrel, 177 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,7 százalékponttal, 3,8 százalékra csökkent, a foglalkoztatottak átlagos létszáma pedig 4 millió 445 ezer volt, 67 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor fogadta a horvát államfőt

    Orbán Viktor fogadta a horvát államfőt

    Munkavacsorán fogadta Kolinda Grabar-Kitarovic horvát köztársasági elnököt Orbán Viktor miniszterelnök szombat este Budapesten, a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

  • 210 tonnával csökkentik műanyag-felhasználását

    210 tonnával csökkentik műanyag-felhasználását

    A Lidl Magyarország a már bejelentett intézkedések mellett további 210 tonnával csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával – tájékoztatta az áruházlánc pénteken az MTI-t.