EUR: 322,60 Ft
CHF: 283,64 Ft
2018. augusztus 19., vasárnap
Huba

Belföld

Fidesz: Ha a szocialisták valóban meg akarnak újulni, kezdjék egy vallomással a 4-es metróbotrányról!

A 4-es metró körüli korrupciós botrányért a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányt, valamint Demszky Gábor volt főpolgármestert, a Demszky-féle MSZP-SZDSZ-es fővárosi vezetést terheli a felelősség – mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szerdán az MTI-nek.

Kifejtette: a szocialisták a választási vereségük után ismét tisztújításra készülnek, de ha a baloldal valóban meg akar újulni, akkor egy vallomással kell kezdenie a 4-es metró botrányáról, ugyanis ez minden idők legnagyobb korrupciós botránya.


A beruházás harmadát elcsalták, ellopták, ez 167 milliárd forint, az elcsalt pénzek pedig valószínűleg az MSZP és az SZDSZ pártkasszájába, valamint baloldali politikusokhoz vándoroltak – mondta Halász János.

“Hónapok óta várjuk, hogy a baloldali politikusok elmondják az igazat, de Gyurcsány és a szocialisták összezártak és egymásnak falaznak”, bojkottálták a parlamenti gazdasági bizottság és a főváros vizsgálatát is az ügyben – fogalmazott a frakciószóvivő.

Jelezte: az ő korrupciós botrányuk miatt az európai uniós pénzek jelentős részét, körülbelül 60-70 milliárd forintot várhatóan vissza kell majd fizetni.

“Megint a nemzeti kormánynak kell rendezni azt a kárt, amit Gyurcsány és a szocialisták okoztak” – mondta Halász János, hozzátéve, hogy a költségvetés tervezésekor sajnos ezzel a tetemes büntetéssel számolni kell.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Potápi: A kormánynak minden magyar fontos, éljen bárhol a világon

    Potápi: A kormánynak minden magyar fontos, éljen bárhol a világon

    A magyar kormány számára minden magyar fontos, éljen akár Magyarországon, akár a Kárpát-medencében vagy a diaszpórában – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban megrendezett Magyarok Országos Gyűlésén vasárnap.

  • A jövő hét végére mérséklődik a meleg

    A jövő hét végére mérséklődik a meleg

    A következő napokban is sok lesz a napsütés, többfelé 35 fokos meleg valószínű. A hét második felében várható egyre többfelé zápor, zivatar, vasárnap néhol már csak 22 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.