EUR: 323,17 Ft
CHF: 280,03 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Belföld

Fidesz: Ha a szocialisták valóban meg akarnak újulni, kezdjék egy vallomással a 4-es metróbotrányról!

A 4-es metró körüli korrupciós botrányért a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányt, valamint Demszky Gábor volt főpolgármestert, a Demszky-féle MSZP-SZDSZ-es fővárosi vezetést terheli a felelősség – mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szerdán az MTI-nek.

Kifejtette: a szocialisták a választási vereségük után ismét tisztújításra készülnek, de ha a baloldal valóban meg akar újulni, akkor egy vallomással kell kezdenie a 4-es metró botrányáról, ugyanis ez minden idők legnagyobb korrupciós botránya.


A beruházás harmadát elcsalták, ellopták, ez 167 milliárd forint, az elcsalt pénzek pedig valószínűleg az MSZP és az SZDSZ pártkasszájába, valamint baloldali politikusokhoz vándoroltak – mondta Halász János.

“Hónapok óta várjuk, hogy a baloldali politikusok elmondják az igazat, de Gyurcsány és a szocialisták összezártak és egymásnak falaznak”, bojkottálták a parlamenti gazdasági bizottság és a főváros vizsgálatát is az ügyben – fogalmazott a frakciószóvivő.

Jelezte: az ő korrupciós botrányuk miatt az európai uniós pénzek jelentős részét, körülbelül 60-70 milliárd forintot várhatóan vissza kell majd fizetni.

“Megint a nemzeti kormánynak kell rendezni azt a kárt, amit Gyurcsány és a szocialisták okoztak” – mondta Halász János, hozzátéve, hogy a költségvetés tervezésekor sajnos ezzel a tetemes büntetéssel számolni kell.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • 56 ezer idős ember bentlakásos ellátásáról gondoskodik az állam

  56 ezer idős ember bentlakásos ellátásáról gondoskodik az állam

  Magyarországon 56 ezer idős ember bentlakásos ellátásáról gondoskodik az állam, részben önkormányzati, egyházi és civil fenntartású intézményeken keresztül. Erre a célra évente 56 milliárd forint támogatást fordít a kormány – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Pécsen.

 • Szijjártó: Magyarország sikeresen áll át a digitális gazdaság korszakára

  Szijjártó: Magyarország sikeresen áll át a digitális gazdaság korszakára

  Magyarország sikeresen áll át a gazdaság forradalmi megújulását jelentő digitális korszakra, ezt mutatják az olyan baden-württembergi óriásvállalatok beruházásai is, mint a Bosch, a Daimler és az SAP – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-nek a német tartomány fővárosában, Stuttgartban folytatott tárgyalásait értékelve.

 • Politológus: Az EU támadássorozatot folytat Magyarország ellen

  Politológus: Az EU támadássorozatot folytat Magyarország ellen

  Az Európai Unió összehangolt támadássorozatot folytat Magyarország ellen, amelynek következő lépése, hogy a Fideszt ki akarják zárni az Európai Néppártból (EPP) – mondta Deák Dániel politológus, a Figyelő munkatársa az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.