2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Fidesz: Ha a szocialisták valóban meg akarnak újulni, kezdjék egy vallomással a 4-es metróbotrányról!

A 4-es metró körüli korrupciós botrányért a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányt, valamint Demszky Gábor volt főpolgármestert, a Demszky-féle MSZP-SZDSZ-es fővárosi vezetést terheli a felelősség – mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szerdán az MTI-nek.

Kifejtette: a szocialisták a választási vereségük után ismét tisztújításra készülnek, de ha a baloldal valóban meg akar újulni, akkor egy vallomással kell kezdenie a 4-es metró botrányáról, ugyanis ez minden idők legnagyobb korrupciós botránya.


A beruházás harmadát elcsalták, ellopták, ez 167 milliárd forint, az elcsalt pénzek pedig valószínűleg az MSZP és az SZDSZ pártkasszájába, valamint baloldali politikusokhoz vándoroltak – mondta Halász János.

“Hónapok óta várjuk, hogy a baloldali politikusok elmondják az igazat, de Gyurcsány és a szocialisták összezártak és egymásnak falaznak”, bojkottálták a parlamenti gazdasági bizottság és a főváros vizsgálatát is az ügyben – fogalmazott a frakciószóvivő.

Jelezte: az ő korrupciós botrányuk miatt az európai uniós pénzek jelentős részét, körülbelül 60-70 milliárd forintot várhatóan vissza kell majd fizetni.

“Megint a nemzeti kormánynak kell rendezni azt a kárt, amit Gyurcsány és a szocialisták okoztak” – mondta Halász János, hozzátéve, hogy a költségvetés tervezésekor sajnos ezzel a tetemes büntetéssel számolni kell.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Húsz bérlakást adnak hajléktalanoknak

  Húsz bérlakást adnak hajléktalanoknak

  Húsz józsefvárosi, fővárosi tulajdonú bérlakást hoznak lakható állapotba, hogy azokba hajléktalan emberek költözhessenek egy európai uniós és állami támogatású program révén.

 • Tovább nő az influenza megbetegedések száma

  Tovább nő az influenza megbetegedések száma

  Intenzíven terjed az influenza: az év harmadik hetében – január 14. és 20. között – kétszer annyi, 38 200 beteg fordult orvoshoz panaszával, mint egy héttel korábban – derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán közzétett heti jelentéséből.

 • A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt

  A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt

  A baloldal soha nem állt a magyar családok mellé; Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt mindig csak elvettek a gyermekesektől – jelentette ki Czunyiné Bertalan Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán Komáromban.

 • Ady Endrére emlékezik a közmédia

  Ady Endrére emlékezik a közmédia

  Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából pályázatot hirdet az M5 kulturális csatorna, amely a Kossuth Rádióval együtt tematikus nap keretében is megemlékezik a költőről január 27-én.