EUR: 332,40 Ft
CHF: 302,54 Ft
2019. október 14., hétfő
Helén

Egyéb Szekszárd

Folytatódnak a fejlesztések

Közel 1,8 milliárd forintból mintegy húsz kilométer alsóbbrendű út újul meg 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében Tolna megyében, valamint négy kishíd is. A TOP-keretből Szekszárdon is fejlesztésekre lehet számítani, ugyanis megújul a Tolnatej Zrt. és az autópálya-felhajtó közötti útszakasz, továbbá a Keselyűsi út is.

– Összesen tíz projekt kezdődött az elmúlt időszakban Tolna megyében. Ebből hat esetében a szerződéseket megkötöttük, illetve ezen szerződések hatályba is léptek már. A kivitelezési szerződések alapján a munkaterület-átadások megtörténtek, a leghosszabb felújítással érintett útszakasz a Pincehely és Ozora közötti 6408-as út, mely közel 9 kilométeren újul meg. Közel 6 kilométeren újul meg a 6519-es út Jágónak és Kaposszekcső között – tájékoztatott Becze Szabolcs Ferenc, a Magyar Közút Zrt. Tolna Megyei Igazgatóságának vezetője.


Hozzátette, megváltozik például a forgalmi rend az 5112-es, illetve az 51 363-as út találkozásánál, ahol a jövőben nem a Dombori, hanem a Fadd irányába közlekedőknek lesz elsőbbsége. Mindezen munkálatokon kívül májusban és júniusban folytatódik a munkaterületek átadása. Előreláthatóan – a szerződés szerinti munkálatoknak az átfutási idejét figyelembe véve – az év második felében, az év végére ezek a munkálatok befejeződnek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.