2019. január 24., csütörtök
Timót

Egyéb Szekszárd

Folytatódnak a fejlesztések

Közel 1,8 milliárd forintból mintegy húsz kilométer alsóbbrendű út újul meg 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében Tolna megyében, valamint négy kishíd is. A TOP-keretből Szekszárdon is fejlesztésekre lehet számítani, ugyanis megújul a Tolnatej Zrt. és az autópálya-felhajtó közötti útszakasz, továbbá a Keselyűsi út is.

– Összesen tíz projekt kezdődött az elmúlt időszakban Tolna megyében. Ebből hat esetében a szerződéseket megkötöttük, illetve ezen szerződések hatályba is léptek már. A kivitelezési szerződések alapján a munkaterület-átadások megtörténtek, a leghosszabb felújítással érintett útszakasz a Pincehely és Ozora közötti 6408-as út, mely közel 9 kilométeren újul meg. Közel 6 kilométeren újul meg a 6519-es út Jágónak és Kaposszekcső között – tájékoztatott Becze Szabolcs Ferenc, a Magyar Közút Zrt. Tolna Megyei Igazgatóságának vezetője.


Hozzátette, megváltozik például a forgalmi rend az 5112-es, illetve az 51 363-as út találkozásánál, ahol a jövőben nem a Dombori, hanem a Fadd irányába közlekedőknek lesz elsőbbsége. Mindezen munkálatokon kívül májusban és júniusban folytatódik a munkaterületek átadása. Előreláthatóan – a szerződés szerinti munkálatoknak az átfutási idejét figyelembe véve – az év második felében, az év végére ezek a munkálatok befejeződnek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek