2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Miskolc

Gladiátor a Lovagi Tornák Terén

Május 20-án, vasárnap 19 órától mutatják be Miskolcon a Gladiátor musicalt a Lovagi Tornák Terén. A történet a III. század meghatározó történelmi figuráit – Diocletianus császárt, Szent György lovagot – és egy elképzelt szerelmes pár sorsát mutatja be két felvonásban, egy rendkívül látványos kétórás előadás során. 

Pintér Tibor vezetésével a Nemzeti Lovas Színház immár tíz éve hódít Magyarországon, az egyedülálló lovas produkcióival. Akik szeretik a látványos, izgalmas, megdöbbentő, már-már lehetetlen produkciókat, azok nem csalódnak a Gladiátorban sem. Új látványelemekkel, különleges színpadtechnikával, képzett mozgás- és táncművészekkel jelenítik meg a Római Birodalmat. Élő ének, lovas látványelemek, római szekerek, lovas kaszkadőrmutatványok varázsolják vissza a nézőket Nikomédiába, a birodalom keleti fővárosába.


Újabb látványos előadásra készül Miskolcon a Nemzeti Lovas Színház

A musical a római birodalom egyik izgalmas időszakát dolgozza fel Mészáros László és Galambos Attila darabjában, de az azonos című filmtől teljesen eltérő történelmi figurákkal és cselekménnyel. A musical és az opera határán mozgó mű a klasszikus zenei megoldások mellett felhasználja a XX. és a XXI. század zenéjének elemeit, de a hangszerelésben megjelenik a hollywoodi filmek hangulata is. Az ókori történet monumentális produkcióként elevenedik meg, igazi sztárszereposztással: Pintér Tibor, Pápai Kíra, Bencze Sándor, Mohácsi Márk, Várfi Sándor, Lőrincz Andrea és még sokan mások.

Pintér Tibor így nyilatkozott a nyári produkcióról: – Mindig meg kell újulni, és arra törekedni, hogy minél többet tudjon az ember erről a hivatásról, a lovas színészetről. Díjlovaglásban nemzetközi díjlovasbajnok oktat minket, de folyamatosan gyakoroljuk a trükklovaglást, a westernlovaglást, fogathajtást – szinte minden, lósporttal kapcsolatos elemet. Előfordul, hogy a főszereplő dalra fakad a 60 kilométeres sebességgel száguldó ló hátán… Elmondható, hogy mi artistákkal, kaszkadőrökkel azonos szinten lovagolunk. Minőségi énekléssel és színészi játékkal operálva a lovat – a világ legszebb és legkarizmatikusabb élőlényét – hívjuk segítségül ahhoz, hogy megemelje még pluszban az előadás színvonalát. Miskolcra a Gladiátor musicallel és a Mátyás, az igazságos című rockoperával (augusztus 11–12.) érkezünk idén. Mindkettő nagyon jól mutat majd Diósgyőrben, hiszen a vár alatt felépített Lovagi Tornák Tere teljesen megfelel egy ókori gladiátor-küzdőtérnek, de a Mátyáshoz passzoló középkori hangulatnak is.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.