EUR: 325,99 Ft
CHF: 280,66 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Miskolc

Gladiátor a Lovagi Tornák Terén

Május 20-án, vasárnap 19 órától mutatják be Miskolcon a Gladiátor musicalt a Lovagi Tornák Terén. A történet a III. század meghatározó történelmi figuráit – Diocletianus császárt, Szent György lovagot – és egy elképzelt szerelmes pár sorsát mutatja be két felvonásban, egy rendkívül látványos kétórás előadás során. 

Pintér Tibor vezetésével a Nemzeti Lovas Színház immár tíz éve hódít Magyarországon, az egyedülálló lovas produkcióival. Akik szeretik a látványos, izgalmas, megdöbbentő, már-már lehetetlen produkciókat, azok nem csalódnak a Gladiátorban sem. Új látványelemekkel, különleges színpadtechnikával, képzett mozgás- és táncművészekkel jelenítik meg a Római Birodalmat. Élő ének, lovas látványelemek, római szekerek, lovas kaszkadőrmutatványok varázsolják vissza a nézőket Nikomédiába, a birodalom keleti fővárosába.


Újabb látványos előadásra készül Miskolcon a Nemzeti Lovas Színház

A musical a római birodalom egyik izgalmas időszakát dolgozza fel Mészáros László és Galambos Attila darabjában, de az azonos című filmtől teljesen eltérő történelmi figurákkal és cselekménnyel. A musical és az opera határán mozgó mű a klasszikus zenei megoldások mellett felhasználja a XX. és a XXI. század zenéjének elemeit, de a hangszerelésben megjelenik a hollywoodi filmek hangulata is. Az ókori történet monumentális produkcióként elevenedik meg, igazi sztárszereposztással: Pintér Tibor, Pápai Kíra, Bencze Sándor, Mohácsi Márk, Várfi Sándor, Lőrincz Andrea és még sokan mások.

Pintér Tibor így nyilatkozott a nyári produkcióról: – Mindig meg kell újulni, és arra törekedni, hogy minél többet tudjon az ember erről a hivatásról, a lovas színészetről. Díjlovaglásban nemzetközi díjlovasbajnok oktat minket, de folyamatosan gyakoroljuk a trükklovaglást, a westernlovaglást, fogathajtást – szinte minden, lósporttal kapcsolatos elemet. Előfordul, hogy a főszereplő dalra fakad a 60 kilométeres sebességgel száguldó ló hátán… Elmondható, hogy mi artistákkal, kaszkadőrökkel azonos szinten lovagolunk. Minőségi énekléssel és színészi játékkal operálva a lovat – a világ legszebb és legkarizmatikusabb élőlényét – hívjuk segítségül ahhoz, hogy megemelje még pluszban az előadás színvonalát. Miskolcra a Gladiátor musicallel és a Mátyás, az igazságos című rockoperával (augusztus 11–12.) érkezünk idén. Mindkettő nagyon jól mutat majd Diósgyőrben, hiszen a vár alatt felépített Lovagi Tornák Tere teljesen megfelel egy ókori gladiátor-küzdőtérnek, de a Mátyáshoz passzoló középkori hangulatnak is.


Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.