EUR: 331,25 Ft
CHF: 301,53 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Sport

Guardiola: Nem költhetünk 300 milliót minden szezonban

Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere bevallotta, hogy azoknak van igaza, akik azt mondják, hogy csapata azért lett bajnok, mert rengeteg pénzt költött el. Ennek ellenére a költekezés egyelőre véget ért.

Pep Guardiola 2016-ban igazolt a Manchester Cityhez a Bayern Münchentől. Két év alatt pedig 450 millió fontot vagyis 163 milliárd forintot költött el játékosokra. Többek között megszerezte Edersont, Benjamin Mendyt, Gabriel Jesust, Kyle Walkert és Ilkay Gündogant is. Kedden Guardiola elismerte, hogy igazat beszélnek azok, akik azt mondják, hogy a City azért nyerte meg a Premier League-et, mert ilyen sokat költött, de szerinte egyelőre ennek vége és csak két új igazolást terveznek nyáron.


– Amikor az emberek azt mondják, hogy azért nyertünk, mert sok pénzt fektettük be igazat mondanak. Sok pénzt költöttük el és a jövőben kevesebbet fogunk. Azért ment el ilyen sok pénz, mert egy szezon alatt vásároltunk be. Azért volt rá szükség, mert nagyon magas volt a csapat átlag életkora – mondta Guardiola a Sky Sportsnak.

Egy érkező biztos Yaya Tourét helyettesíti majd.


– Yaya távozik, ezért őt helyettesítenem kell. Talán még egy játékost igazolunk majd, meglátjuk. Többet nem tervezek és lehet, hogy az emberek nem hiszik el, de nincs 300 millió fontunk arra, hogy minden szezon végén bevásároljunk – fogalmazott.

Angol sajtóértesülések szerint a City 110 millió fontot (40 milliárd forint) különített el a napolis Jorginho és a leicester citys Riyad Mahrez megvásárlására, emellett a Crystal Palacet erősítő Wilfried Zahával is összeboronálták a klubot. Yaya Touré mellett még Joe Hart is végleg elhagyhatja a klubot, aki a West Hamben töltötte az idényt kölcsönben. Az elmúlt években Pablo Zabaleta, Bacary Sagna és Aleksandar Kolarov is távozott, de Guardiola szerint Hart mellőzése volt a legnehezebb számára.

– Természetesen mindig nehéz elküldeni egy játékost, hiszen ők is emberek. Sokan kérdezik tőlem kit volt a legnehezebb elküldeni és mindig elmondom, hogy Hartot, mert tudom, hogy mennyire profi és, hogy mennyire jó kapus – mondta.

Vezetésével a City rekordot jelentő 100 pontot gyűjtött a világ legértékesebb bajnokságában és 19 ponttal előzte meg a második Manchester United csapatát. A bajnokség mellett a Carabao Kupát is begyűtötte a kék mezes csapat.

Kapcsolódó Cikkek