EUR: 322,57 Ft
CHF: 282,67 Ft
2018. október 24., szerda
Salamon

Egyéb

Halálos vasúti baleset történt Olaszországban

Kamionnak ütközött, és kisiklott egy vonat Észak-Olaszországban szerda éjjel, a Torinóhoz közeli vasúti átjáróban történt balesetben az első adatok szerint két ember meghalt, tizennyolc – más források szerint húsz – megsérült – jelentette az olasz média.

A Torinóból Ivreába tartó regionális járat Torinótól 35 kilométerre ütközött neki a kamionnak. Televíziós felvételek szerint a vonat három kocsija kisiklott.


Az RFI olasz állami vasúttársaság első közleménye szerint “a balesetben a szerelvény mozdonyvezetője meghalt, több utas megsérült”. Médiaértesülések szerint a másik halálos áldozat a felvezető kisteherautóban ülő egyik ember volt, ő belehalt sérüléseiben, miután helikopterrel kórházba vitték. A kamionvezető túlélte az ütközést, négy sérült állapota válságos. A vonaton negyven ember utazott.

/Fotó: MTI

A La Stampa című torinói napilap szemtanúktól úgy értesült, hogy a konténereket szállító litván rendszámú kamion rendkívül nagy rakományt fuvarozó “különleges szállítmány” volt, és egy közeli áruházba tartott. A kamiont felvezető kisteherautó még átjutott a kereszteződésen, de amikor elkezdték leereszteni a sorompót, a felvezető járművet tíz méterre követő kamion már nem tudott időben lefékezni, és a síneken állt meg.

/Fotó: MTI

2017 áprilisában egy másik észak-olaszországi vonatbalesetben két ember meghalt, és ideiglenesen le kellett zárni az Olaszország és Ausztria közötti legfontosabb vasútvonalat. 2016 júliusában két vonat ütközött össze Dél-Olaszországban, akkor 23 ember halt meg és ötvenketten sérültek meg.

Kapcsolódó Cikkek