EUR: 366,08 Ft
CHF: 346,06 Ft
2020. április 04., szombat
Izidor

Külföld

Merénylet Belgiumban! Három emberrel végzett a terrorista

Két rendőrrel és egy civillel végzett a 33 éves Benjamin Hermann tegnap délelőtt a belgiumi Liège-ben. A támadó elmenekült a helyszínről, túszul ejtett egy nőt, később agyonlőtték. Szemtanúk szerint a terrorista Allahu akbart kiabált.

A támadó hátulról késsel rátámadt két járőrre Liège központjában, elvette egyikük pisztolyát, majd agyonlőtte őket, valamint egy civilt is, aki a közelben ült az autójában. A merénylő ezután egy közeli iskolába menekült, ahol túszul ejtett egy takarítónőt. A különleges egység tagjai végül agyonlőtték a támadót, aki eközben két rendőrt megsebesített. Mindhárom áldozat nő.


A hatóságok szerint az elkövető a 33 éves belga állampolgár, Benjamin Hermann volt, aki hétfőn szabadult a börtönből. Kábítószer-kereskedelem miatt zárták be, de kisebb bűncselekmények és lopások miatt már többször ült. A helyi sajtó szerint a rácsok mögött radikalizálódhatott.

Szemtanúk szerint a férfi Allahu akbart kiáltott, mielőtt lelőtték. Catherine Collignon, a városi ügyészség szóvivője elmondta, hogy terrortámadásként kezelik az ügyet és így indult a nyomozás.


Jan Jambon, az ország belügyminisztere részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak a Twitteren, és rámutatott, mindent megtesznek a történtek pontos felderítése érdekében.

Nem ez az első terrortámadás Liège-ben. 2011-ben Nordine Amrani hat emberrel végzett és 125-öt megsebesített, amikor gránátokat robbantott fel egy buszmegállóban. A 33 éves, belga születésű, de marokkói származású férfi végül magával is végzett.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek