EUR: 332,58 Ft
CHF: 302,62 Ft
2019. október 15., kedd
Teréz

Extra

Harry megfogadta Diana tanácsát: szerelemből házasodik

Már csak egyetlen nap, és valóra válik egy igazi tündérmese: a britek egyik kedvenc hercege elveszi a közrendű, elvált félvér lányt. Ahogy azonban a mesékben is lenni szokott, a való életben szintén rengeteg akadályt kellett legyőznie Harrynek és Meghannek, mire végre egymáséi lehettek.

Hatalmas botrányokon, rengeteg előítéleten és a brit királyi család molyrágta törvényeit félresöpörve vezetett Harry herceg és Meghan Markle útja az oltárig. Nem is különbözhetne jobban a kékvérű arisztokratáktól a menyasszony, akit a feszes szabályok lazításán munkálkodó Diana tárt karokkal fogadott volna. A „szívek királynője” többször mondta fiainak, hogy szerelemből házasodjanak, ezt Vilmos és Harry is betartotta. Választásukkal mindketten történelmet írtak.


“Ez a gyönyörű nő, tényleg csak úgy beszédült az életembe” – mondta Harry herceg 2017 novemberében  Profimedia, Uppa entertainment

 

Tények és érdekességek:
Meghan szombattól hivatalosan új nevet és állampolgárságot is kap. Mivel amerikai származású, házasságával félig angol lesz, neve pedig Rachel hercegnére változik. Meghannek ugyanis három neve van, a Rachel az első, ezért így szólítják majd. Polgári származású, elvált és félvér, ami miatt rengetegen támadták. II. Erzsébet királynő azonban minden további nélkül elfogadta unokája, Harry választását, és néhány nappal ezelőtt áldását adta a fiatalok frigyére. Családja azonban tesz arról, hogy Meghan ne botrányoktól mentesen menjen férjhez. Féltestvére nyílt levélben könyörgött, hogy Harry ne vegye el a színésznőt, az apja paparazzóktól fogadott el pénzt, közben pedig úgy kiborult, hogy egy héten belül kétszer is szívrohamot kapott, így nem tud elmenni az esküvőre.

Profimedia, Splash

Profimedia, Splash

 

Viharos királyi frigyek:
Máxima, a jelenlegi holland királyné argentin származású, befektetési tanácsadóként dolgozott New Yorkban. Egy fogadáson ismerte meg Vilmos Sándor holland trónörököst, aki először titkolta kilétét a nő előtt. Végül annak ellenére feleségül vette, hogy Máxima apja az argentin katonai diktatúra alatt miniszter volt – emiatt a parlament csak hosszú vita után engedélyezte a frigyet.


Vilmos Sándor holland király és Máxima Profimedia, Abaca

Szilvia svéd királyné
Édesanyja brazil, édesapja német üzletember volt. Szilvia a müncheni olimpián hoszteszként dolgozott, ahol, mivel több nyelven beszélt, a svéd trónörökös, Károly Gusztáv mellé osztották be. Ott szerettek egymásba. Amikor össze akartak házasodni, Gusztáv nagyapja, a svéd király megtiltotta a házasságot. Egy év múlva Károly Gusztáv lépett a trónra, és elvette Szilviát.

Profimedia, Splash

 

Sofia svéd hercegné
Szilvia és Károly Gusztáv házassága után már nem is volt különös, hogy fiuk, Károly Fülöp herceg szintén polgári származású nőt vett el. Sofia hercegné korábban pincérnőként és aktmodellként dolgozott, ráadásul realitysztárként lett ismert. 2015-ben ment hozzá a svéd herceghez, két közös gyermekük van.

Profimedia, Face To Face A

Szonja norvég királyné
V. Harald – még koronahercegként – kilenc évig titkolta kapcsolatát apja, V. Olaf király előtt párja, Szonja polgári származása miatt. Harald 1968-ban közölte apjával, hogy ha nem veheti feleségül szerelmét, akkor soha nem házasodik meg, ezzel pedig a norvég monarchiának is véget vetett volna, mivel Harald volt apja egyetlen örököse.

Mette-Marit norvég koronahercegné
Elvált szülők gyermeke, nincs diplomája, leányanyaként nevelte gyermekét. Felszolgálásból tartotta el magukat, mielőtt megismerte Haakon herceget, aki megkérte a kezét.

Haakon herceg, Matte Marit, V. Harald herceg és Sonja (balról jobbra) Profimedia, Stella Pictures – daily

 

Színésznőből lett hercegnék: 
Ghislaine monacói hercegné szintén színésznő volt, mielőtt 1946-ban hozzáment II. Lajos monacói herceghez. A herceg és a színésznő egy színházi darab turnéján találkozott és szeretett egymásba. Közös gyermekük nem született, a herceg halála után Ghislaine visszatért a színpadra.

Grace Kelly volt a második polgári születésű, akkor már ünnepelt színésznő, aki beházasodott a monacói hercegi családba. 1956-ban keltek egybe III. Rainier monacói uralkodó herceggel. Kellyt a nép ugyanannyira imádta, mint Harry édesanyját, Dianát. Sorsukban tragikus haláluk is közös, mindketten autóbalesetben hunytak el.

Grace Kelly Profimedia, Album

Grace Kelly és III. Rainier monacói herceg Profimedia, Uppa entertainment

Kapcsolódó Cikkek

 • Andy Vajna drámájáról vallott Vajna Tímea

  Andy Vajna drámájáról vallott Vajna Tímea

  Nap mint nap szembesülnie kellett volna az emlékekkel a producernek az Egyesült Államokban, ahol a fia véget vetett az életének, ezért döntött úgy Andy Vajna, hogy haza költözik Magyarországra.

 • Ezért rajong Madár Vera

  Ezért rajong Madár Vera

  Bár a népszerű színésznő nádszál karcsú és vigyáz az alakjára, de imádja a finom falatokat és kimondottan rajong a különleges ételekért.

 • Ilyés Jenifer: Amiért jöttem, az teljesült

  Ilyés Jenifer: Amiért jöttem, az teljesült

  Ilyés Jenifer kissé csalódott, hogy  távoznia kellett a Sztárban Sztár leszekből! A célja azonban így is teljesült: a műsornak köszönhetően ugyanis rátalált egy menedzser, akivel már el is kezdték a közös munkát.