2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Hasfájásra panaszkodott, de kiderült, hogy terhes

Egy fiatal lány hívta ki a mentőket Baranya megyében, mert fájt a hasa. Vizsgálat közben azonban kiderült, hogy terhes, a baba pedig a világra is jött. Ezután nem várt fordulat következett.

Nem mindennapi esetről számolt be Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat (OMSZ). Egy meg nem nevezett baranyai településre riasztották a mentőket a minap, a segítségkérő egy fiatal lány volt, aki hasfájásra panaszkodott. A vizsgálat során azonban kiderült, hogy a lány terhes, amiről azonban a kismama nem tudott. A további meglepetést pedig csak fokozta, hogy rögtön be is indult a szülés és világra jött a kicsi. Sajnos a baba nem sírt fel, így újra kellett éleszteni, ami szerencsére sikeres volt, a babát és a mamát pedig kórházba szállították.


“Nem várt fordulat lepte meg bajtársainkat Baranya megyében. Egy fiatal lány kérte a mentők segítségét, mert hasi fájdalmai voltak. A lány a mosdóban fogadta kollégáinkat és elmondta, hogy tegnap már felkereste háziorvosát de a panaszok még mindig fennállnak. A mentőket azonban nem ez lepte meg igazán, hanem hogy a vizsgálat közben a fiatal lány egy újszülöttet hozott világra. Elmondása szerint fogalma sem volt róla, hogy áldott állapotban volt az elmúlt hónapokban. A sokat látott mentőápolónak szinte megdöbbenni sem volt ideje, hisz a baba nem sírt fel. A mentők azonnal megkezdték az újraélesztését és körülbelül fél perccel később a baba megmozdult, levegőt vett és hangosan sírni kezdett. Az anyát, aki nem tudta, hogy terhes mentőhelikopter, az újszülöttet pedig koraszülött mentőegység szállította ellátás után kórházba.
Az újszülöttnek boldog és egészséges életet kívánunk, Bajtársainknak gratulálunk!” – olvasható az OMSZ Facebook bejegyzésében.


NEM TUDTA, HOGY TERHES. MENTŐK ÉLESZTETTÉK ÚJRA A BABÁT! Nem várt fordulat lepte meg bajtársainkat Baranya megyében….

Gepostet von Országos Mentőszolgálat am Dienstag, 15. Mai 2018

Kapcsolódó Cikkek

 • Húsz bérlakást adnak hajléktalanoknak

  Húsz bérlakást adnak hajléktalanoknak

  Húsz józsefvárosi, fővárosi tulajdonú bérlakást hoznak lakható állapotba, hogy azokba hajléktalan emberek költözhessenek egy európai uniós és állami támogatású program révén.

 • Tovább nő az influenza megbetegedések száma

  Tovább nő az influenza megbetegedések száma

  Intenzíven terjed az influenza: az év harmadik hetében – január 14. és 20. között – kétszer annyi, 38 200 beteg fordult orvoshoz panaszával, mint egy héttel korábban – derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán közzétett heti jelentéséből.

 • A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt

  A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt

  A baloldal soha nem állt a magyar családok mellé; Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt mindig csak elvettek a gyermekesektől – jelentette ki Czunyiné Bertalan Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán Komáromban.

 • Ady Endrére emlékezik a közmédia

  Ady Endrére emlékezik a közmédia

  Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából pályázatot hirdet az M5 kulturális csatorna, amely a Kossuth Rádióval együtt tematikus nap keretében is megemlékezik a költőről január 27-én.