2019. február 15., péntek
Georgina, Kolos

Sport

Holnap dől el, hogy a Real Madrid vagy a Liverpool nyeri-e a BL-serleget

Holnap 20.45-től Kijevben rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét, ahol a két főszereplő a címvédő Real Madrid és a Liverpool lesz. A spanyol csapat 13. BEK/BL-győzelmére készül, az angolok hatodszor nyerhetnek. Nagy meccs lesz.

Azt ugyan nem lehet kijelenteni, hogy a világ legnézettebb sporteseménye a BL-döntő, de így is több mint 200 milliónyian nézik a világ közel kétszáz országában. Az esélyekről megoszlanak a vélemények, a Real Madrid mellett szól, hogy olyan csillagai vannak, mint Cristiano Ronaldo, és jobban hozzászoktak a BL-finálék légköréhez. Az exmadridi edző, Vicente del Bosque szerint Pool egyetlen játékosa sem elég jó ahhoz, hogy beférjen a királyiak kezdőcsapatába, sőt 4-1-es Real-sikert jósolt.

EPA/Rodrigo Jimenez

Profimedia, Press Association

Igaz, az 1981-ben BEK-győztes Liverpoolnál (éppen a Real Madridot győzte le) ott van Mohamed Salah, és az angol esélyeket számos izgalmas tény javítja, legalábbis a babonások szerint. 1981-ben ugyanis éppúgy esküvő volt a királyi családban, mint most, és akkor az a Mahathir Mohamad lett Malajzia miniszterelnöke, akit idén újra megválasztottak. További érdekes párhuzam, hogy 1981-ben is londoni csapat (Tottenham) nyerte az FA-kupát, csakúgy, mint idén (Chelsea). Ugyanez igaz a Német Kupára, ahol 81-ben és most is az Eintracht Frankfurt győzött.


 EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Kapcsolódó Cikkek