2019. február 15., péntek
Georgina, Kolos

Program

Ingyenes sportos vakáció várja a diákokat a fővárosban

Ötödik alkalommal rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli programok” keretében az immár hagyományosnak mondható „Sportos vakáció a városban” elnevezésű eseménysorozatot, amely során a nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokon vehetnék részt az általános és középiskolás fiatalok.

Már csak napok kérdése és kezdetét veszi az iskolások nagy örömére a nyári szünidő és van egy jó hírünk a sportolni vágyó diákoknak: Budapest Főváros Önkormányzata ugyanis immár hatodik alkalommal rendezi meg az „Iskolakapun kívüli programok” keretében már hagyományosnak mondható a Sportos vakáció a városban elnevezésű eseménysorozatot.


Fotó: Mészáros Diána

Az érdeklődők a nyári szünidő két és fél hónapja alatt szakemberek felügyelete mellett vehetnek majd részt tánc, judo, ökölvívás, labdarúgás, kosárlabda, sakk, asztalitenisz, röplabda, vívás és több művészeti foglalkozáson.

— Céljuk, hogy az iskolaszünetet izgalmassá, minél aktívabbá tegyék a tanulók számára. A fiatal generációhoz szeretnénk szólni, és tagjait bevonni a sport világába. A részvétel ingyenes, és tehetségtől, előképzettségtől függetlenül mindenkit nagy szeretettel várunk — mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, hozzátéve, hogy az eseményeken ismert sportemberek, híres edzők, válogatott sportolók, Európa- és világbajnokok is foglalkoznak majd a gyermekkel.


Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke azt hangsúlyozta, hogy az egyesület már a kezdektől fogva nagy támogatója a rendezvénynek és szerinte kiváló alkalom, hogy a családok a lehető legtöbb sportággal megismerkedjenek.

— Azért használtam a családok és nem gyerekek szót, mert a programok nem korhatárosak, így a fiatalok mellett a szülők részvételére is számítunk — fogalmazott.

Pánczél Gábor, a magyar férfi cselgáncs válogatott szövetségi kapitánya szerint, több száz gyereket kell megmozgatni ahhoz, hogy egyről kiderüljön, hogy alkalmas élsportra, és ehhez az ilyen események elengedhetetlenek.

— Két éve éppen a Sportos vakáció a városban program során tűnt fel egy olyan gyerek, akit érdekelt a cselgáncs. Tavaly is részt vett a programon és kiderült, hogy van tehetsége hozzá. Idén már dobogós volt egy nemzetközi versenyen — példálózott Pánczél.

Kapcsolódó Cikkek