EUR: 312,89 Ft
CHF: 275,82 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Egyéb Békéscsaba

Ismét bajnok a BRSE!

A napokban ötödik magyar bajnoki címét szerezte meg a Békéscsabai Röplabda SE. A bajnoki döntő negyedik, egyben utolsó mérkőzésére Nyíregyházán került sor, és bár a lányok a hazai pálya előnyét nem élvezhették, fegyelmezett, színvonalas játékkal mindhárom szettet megnyerték és hazahozták a trófeát.

A bajnoki döntő első három mérkőzése változatos képet mutatott: az első összecsapásra itthon kerülhetett sor, ezt meg is nyerték a csabai lányok. A következő találkozó Nyíregyházán zajlott, a Fatum győzelmével, majd következett két békéscsabai siker, előbb ismét itthon, majd a Nyírségben, ahol a csabaiak le is zárták a viadalt. Ebben a szezonban tehát a Magyar Kupát ugyan elhódította a Nyíregyháza, a bajnoki cím viszont továbbra is a Békéscsabáé.


Kormos Mihály, a BRSE szakmai igazgatója így nyilatkozott a győzelemről: – Nagyon szépen felkészültünk, Lucija Mlinar nélkül is határozott játékot produkáltunk. Öt magyar bajnoki cím, és hogy idáig eljutottunk… elképesztő! Elképesztő, hogy Baran Ádámmal és Nagy Attilával felépítettük a klubot. Elnézést azoktól a játékosoktól, akiket ezúttal nem tudtam játszatni, annyit dolgoztak, megérdemelték volna. Leiszt Máté is óriási munkát végzett, nem is a segítőm volt, két vezetőedző dolgozott a csapattal.

Kormos Mihály az utolsó pillanatban tért vissza teljes valójában a játékba, de úgy tűnik, a szakmai stábbal karöltve ez is elég volt ahhoz, hogy a lányok ismét a csúcson legyenek. A város örömmámorban ünnepelte a lányokat a döntő mérkőzés után, ebből is látszik, hogy egy jól, alázattal játszó csapatnak – a győzelmektől függetlenül is – szívesen szurkol mindenki. Csak így tovább, BRSE!


Kapcsolódó Cikkek