EUR: 322,17 Ft
CHF: 283,33 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Külföld

Kényszerhelyzet köti össze a német kancellárt és a francia elnököt

Kényszerhelyzet köti össze az utolsó ciklusát töltő német kancellárt és az egy éve megválasztott francia elnököt: mindkettejüknek “produkálnia kell” valamit – nyilatkozta Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő az M1 aktuális csatornának.

A szakértő szerint Angela Merkel az előző három ciklusa során folyamatos válságkezelésben volt, így most kell létrehoznia azt az alkotást, amivel emléket állíthat évtizedes kancellári működésének.

Eközben Emmanuel Macron célja az, hogyan mélyítsék tovább az eurózóna-együttműködést – mondta, hozzátéve: a francia államfőnek igen jók az esélyei arra, hogy négy év múlva újrázzon posztján, hiszen sikerült középre kerülnie azzal, hogy a radikális baloldal és a radikális jobboldal lett az ellenzéke.

Kapcsolódó Cikkek

  • A világ legrégebbi bombáját tárhatták fel Kínában

    A világ legrégebbi bombáját tárhatták fel Kínában

    Vasból készült, csaknem 700 éves robbanószerkezetet tártak fel kínai régészek az ország délnyugati részén fekvő Csungking városnál folytatott ásatások során – jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség csütörtökön.

  • Putyin: Az orosz-kínai kapcsolatok történelmi csúcsra értek

    Putyin: Az orosz-kínai kapcsolatok történelmi csúcsra értek

    A két ország történelme során az idén 70. évfordulójukba lépő orosz-kínai kapcsolatok a valaha volt legjobb szintre értek az elmúlt harminc év munkájának eredményeként – hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Zsenmin Zsipao kínai pártlapnak csütörtökön, mielőtt Pekingbe látogatna, hogy részt vegyen az Egy övezet, egy út nemzetközi együttműködésről szóló második fórumon.