EUR: 322,17 Ft
CHF: 283,33 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Külföld

Késsel akart bemenni a pilótafülkébe

A Flydubai légitársaság Dubajból Kabulba tartó szerdai járatán egy utas egyelőre tisztázatlan körülmények között megkísérelt benézni a pilótafülkébe. Érdekes elgondolás volt, hiszen a 2001-es New York-i repülős terrortámadás óta kizárólag a személyzet léphet be a gép ezen részébe.

Az ismeretlen utas ennek ellenére úgy gondolta, hogy a kezében lévő késsel próbálja nyomatékosítani szándékát, ám a pilóták és a stewardessek szemfülességének köszönhetően a fülkét belülről bezárták, a támadót pedig a repülő mosdójába csukták. A gép végül visszatért a dubaji repülőtérre, ahol a felfegyverkezett utas kezén már a mellékhelyiségben kattant a bilincs.

Kapcsolódó Cikkek

  • A világ legrégebbi bombáját tárhatták fel Kínában

    A világ legrégebbi bombáját tárhatták fel Kínában

    Vasból készült, csaknem 700 éves robbanószerkezetet tártak fel kínai régészek az ország délnyugati részén fekvő Csungking városnál folytatott ásatások során – jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség csütörtökön.

  • Putyin: Az orosz-kínai kapcsolatok történelmi csúcsra értek

    Putyin: Az orosz-kínai kapcsolatok történelmi csúcsra értek

    A két ország történelme során az idén 70. évfordulójukba lépő orosz-kínai kapcsolatok a valaha volt legjobb szintre értek az elmúlt harminc év munkájának eredményeként – hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Zsenmin Zsipao kínai pártlapnak csütörtökön, mielőtt Pekingbe látogatna, hogy részt vegyen az Egy övezet, egy út nemzetközi együttműködésről szóló második fórumon.