2018. október 19., péntek
Nándor

Belföld

Kóbor ebeket mentenek a Mol-kutakon

Országszerte ötven töltőállomására telepít kutyaazonosító mikorchipet leolvasó berendezést a Mol az Illatos úti kutyák mentésére létrejött Vigyél Haza! Alapítvánnyal közösen.

Januárban egy kétségbeesetten kóborló nőstény huskyra lettek figyelmesek az egyik szegedi Mol-töltőállomás dolgozói, akik becsábították a fiatal szánhúzót a benzinkútra, de nekik még állatorvost kellett hívni, hogy leolvassák Kira azonosító mikrochipjét. A gazdi végül előkerült, ám mostantól még gyorsabb lehet ez a folyamat, köszönhetően egy újításnak: országszerte ötven Mol-kútra telepítenek az ebek azonosítását szolgáló mikrochip-leolvasó berendezést.


Kasó Orsolya “Málnája” nem veszett el, csak illusztrációnak szegődött Fotó: Cser Dániel

– Már több száz töltőállomásunk kutyabarát, ez pedig tovább szolgálja a kutyatartók és a kutyusok érdekét – mondta el a Lokálnak Orosz András, a Mol Magyarország kiskereskedelmi igazgatója.

Orosz András igazgató Óvári András Orsi nevű kutyáján tesztelte a szerkezetet Fotó: Cser Dániel

– Málna az első saját kutyám, de mindig tartottunk otthon négylábút. Olyan is volt, hogy bejött hozzánk egy elveszett kutya, akkor pár nap alatt sikerült megtalálni a gazdáját, ám akkor ez még csodával határos szerencsének számított. Most már sokkal könnyebb feladat lesz – magyarázta lapunknak Kasó Orsolya Európa-bajnok vízilabdázó, aki persze ettől még nem szeretné, ha új kedvencét, Málnát, a négy hónapos mopszot így kellene megtalálni.


Málna csak egy pillanatra idegenkedett a leolvasótól Fotó: Cser Dániel

Az Európa-bajnok vízilabdázó azért reméli, hogy sosem kell így megtalálnia mopszát Fotó: Cser Dániel

– A leolvasó kiírja a mikrochip azonosító számát, majd a kúton dolgozó felhívja az alapítvány valamelyik önkéntes állatorvosát. Az orvos az adatbázisban megkeresi a kutya gazdájának elérhetőségét és felveszi vele a kapcsolatot.– magyarázta az Illatos úti, és árva kutyák mentésével foglalkozó Vigyél Haza! Alapítvány alapítója, Óvári András.

A szegedi Mol-kútra betérő husky kétségbeesését itt nézheti meg:

Kapcsolódó Cikkek

  • Megteltek a szállodák a hosszú hétvégére

    Megteltek a szállodák a hosszú hétvégére

    Teltház várható a magyar szállodákban az október 23-i ünnepi hosszú hétvégén, a Szállás.hu adatai szerint egyre inkább népszerűek a belföldi utazások a magyarok körében – mondta Keresztes Nóra, a szállásközvetítő portál marketing menedzsere az M1 aktuális csatornán pénteken.

  • Adjunk nevet Orbán Viktor rinocéroszának!

    Adjunk nevet Orbán Viktor rinocéroszának!

    A miniszterelnök pénteken reggel a Nyíregyházi Állatpark egyik legifjabb lakójáról, a két hete született indiai páncélos rinocéroszról osztott meg egy képet közösségi oldalán.