2018. augusztus 15., szerda
Mária

Belföld

Komoly lendülettel indult a Fidesz józsefvárosi jelöltje – Videó!

Július 8-ra tűzte ki a józsefvárosi helyi választási bizottság az időközi polgármester-választást – derül ki a testület tájékoztatásából.

A választást azért kellett kiírni, mert Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselővé választása után – összeférhetetlenség miatt – április 17-i hatállyal lemondott a tisztségről. Az összeférhetetlenséget az önkormányzati törvény mondja ki.


Kocsis Máté 2009 novembere óta töltötte be a polgármesteri tisztséget Budapest VIII. kerületében, ahol 2010-ben és 2014-ben is újraválasztották. Az április 8-i országgyűlési választáson a Fidesz-KDNP egyéni jelöltjeként szerzett parlamenti mandátumot, a voksok 40,51 százalékát kapta a Józsefvárost és Ferencvárost magában foglaló választókerületben.

Pünkösd miatt kedden kezdték el az aláírások összegyűjtését, amelyekből összesen 300 szükséges a jelöltté váláshoz. Az ajánlásokat június 4-ig kell összegyűjteni. A Fidesz-KDNP jelöltje, dr Sára Botond egy délelőtt alatt több mint 2 000 ajánlást gyűjtött össze, ami csaknem hétszerese a hivatalos előírásnak.


Polgármester-jelölti ajánlások átadása

Pünkösdre való tekintettel ma délelőtt kezdtük el a polgármester-jelöltséghez szükséges ajánlások összegyűjtését. Néhány óra alatt több mint kétezren támogattak aláírásukkal, ami a hivatalos előírás csaknem hétszerese.A munka viszont még csak most kezdődik, ugyanis a következő hetekben minden józsefvárosi lakossal szeretnénk újra személyesen találkozni.

Gepostet von dr. Sára Botond am Dienstag, 22. Mai 2018

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek