EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Belföld

Lézengő demonstrálók füttyögtek

A jelek szerint a május 8-ra meghirdetett ellenzéki demonstráció és az attól remélt kormányrémisztgetés érdeklődés hiányában elmaradt. Az alakuló ülés ideje alatt – bár a Kossuth térre a várakozásokkal ellentétben beengedték őket – mindössze egy néhány száz, legfeljebb ezer embert számláló csoportosulás igyekezett „élőlánccal” körbevenni az Országház épületét, de csekély létszámuk miatt még ez sem sikerült. Ugyanakkor néhány huligánnal így is adódott lökdösődnivalójuk a rendőröknek, amikor egy néhány tucat emberből álló csoportosulás igyekezett rátámadni a Parlamentből távozókra. Őket végül rendőrsorfal kísérte a várakozó taxikig. Lapzártánk utánra további demonstrációkat hirdettek, bár a Kossuth tér közelében várakozók többsége délutánra elszivárgott.

Néhány százan próbálták megzavarni az alakuló ülést Fotó: Cser Dániel

Kapcsolódó Cikkek

  • Az illegális migrációnak nincsenek nyertesei

    Az illegális migrációnak nincsenek nyertesei

    Budapest, 2019. március 22., péntek (MTI) – Az illegális migrációnak nincsenek egyértelmű nyertesei, legfeljebb csak haszonélvezői vannak – hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáját megnyitó beszédében.

  • Meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében

    Meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében

    A bíróságok még az igazságszolgáltatásnál is komolyabb szerepet töltenek be a társadalom életében, létük önmagában meghatározó a jogi kultúra, a béke, az együttélés szempontjából – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke pénteken Kaposváron.