2018. november 20., kedd
Jolán

Sport

Maffiózókkal barátkozott a világbajnok kapus

Maffiózóknak tett szívességeket három futballista. Az Olasz Labdarúgó-szövetség nyomozati adatokra hivatkozva azt közölte, hogy a világbajnok Pepe Reina, Paolo Cannavaro és Salvatore Aronica kapcsolatban állt a nápolyi bűnszervezet, a Camorra néhány tagjával.

Nem először hozták összefüggésbe a labdarúgást a maffiával. A nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján maga az isteni Diego Maradona is a nápolyi alvilág vonzáskörébe került. Ezúttal is nagy kaliberű játékosok tettek „apróbb” szívességeket a Camorrának. A Napolitól távozó világbajnok spanyol kapust, Pepe Reinát és két korábbi nápolyit, Paolo Cannavarót és Salvatore Aronicát környékezte meg a bűnszervezet, állítólag sikerrel.

A rendőrség komoly bizonyítékokat tárt fel, amelyek egyértelműsítik, hogy a három labdarúgó például ingyenes mérkőzésbelépőket szerzett nekik, igaz, ez még aligha főbenjáró bűn. A bizonyítékokhoz a bűnszervezet tiltott tevékenységeit vizsgáló nyomozás során jutottak. Az eset miatt egyébként Reinát a szövetség fegyelmi bizottsága beidézte meghallgatásra. Később kiadott közleménye szerint a kapus „folyamatos és nem helyeselhető kapcsolatban állt” a bűnszövetkezet vezetőivel, a többször is letartóztatott Esposito testvérekkel, együtt vakációztak, és egyéb szívességeket tett nekik.

A spanyolok világbajnoki keretébe is beválogatott 35 éves kapus a 2013–14-es szezonban, valamint 2015-től mostanáig őrizte a Napoli hálóját, de a következő szezont már a Milanban kezdi. Paolo Cannavaro 2006 és 2014 között játszott a nápolyiaknál, míg Aronica 2008 és 2013 között.

Kapcsolódó Cikkek

  • Bizakodva tekint a jövőre Marco Rossi

    Bizakodva tekint a jövőre Marco Rossi

    A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 2-0-ra legyőzte a csoportgyőztes és feljutott finn csapatot a Nemzetek Ligája C divíziójában, sikerével pedig csoportja második helyén zárt.

  • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

    Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

    A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.