EUR: 337,17 Ft
CHF: 317,74 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Egyéb XVIII.kerület

Magyar diadal focilabdával a golfpályán

Bacskai Bence megnyerte élete első komoly nemzetközi versenyét. A Balatonudvariban rendezett Traditional Footgolf Cupon Bence tizenhat ország 130 footgolfosa között ért fel a csúcsra.

A labdarúgás és golf ötvözetéből közel tíz éve született sportág harmadik, decemberi világbajnokságára egyúttal első magyarként kvalifikálta magát a gyáli játékos.


Az utolsó rúgás a versenyen (fotó: Footgolf Hungary)

A Balaton északi partján lévő Balaton Golf Clubban rendezett, a nemzetközi szövetség által a második legmagasabb besorolású (FIFG 500-as) versenyen Bacskai Bence bizonyult a legjobbnak. Legutóbb, 2013-ban született magyar egyéni aranyérem, Bogár Krisztián jóvoltából. A magyar szövetség döntése értelmében a dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár fővédnöksége mellett rendezett Traditional Footgolf Cup legjobb magyar játékosa automatikusan kvótát szerez a decemberi, marokkói világbajnokságra, azaz Bacskai Bence az első magyar, aki kvalifikálta magát a sportág harmadik vb-jére.

Első nemzetközi diadala volt ez Bencének (fotó: Footgolf Hungary)

− Hihetetlen profi játékosok voltak a mezőnyben. Hittem benne, hogy ledolgozható az első napon összeszedett négyrúgásnyi hátrányom, de voltak kétségeim, hogy lehetséges-e egyáltalán. Ráadásul a svájci David Mancino vasárnap már rögtön az elején hatra növelte az előnyét. A felénél viszont már döntetlen volt, és ott tudatosult bennem, hogy bármi megtörténhet − nyilatkozta a versenyt követően Bence. − Az utolsó rúgás előtt, amikor már tudtam, hogy megvan a győzelem, nem voltam magamnál, teljes extázisnak mondanám. Láttam, hol állt meg a labda, pontosan tudtam, onnan nem fogom kihagyni. Abban az utolsó pillanatban pedig megállt az idő. A páromra, a születendő babánkra gondoltam.


Első nagy világversenyét megnyerve már a marokkói, téli vb-re koncentrálhat a fiatal tehetség, aki kiemelte, nem lehet hátradőlni, ha lehet, még komolyabban készül az év további feladataira.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek