2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Belföld

Megfelelő ütemben halad a fővárosi kórházfejlesztés

Bár még nem ért a látványos szakaszába, jó ütemben halad a közép-magyarországi régió egészségügyi intézményrendszerének megújítását segítő Egészséges Budapest program (EBp) – válaszolta a Magyar Idők megkeresésére a program miniszteri biztosa.

A lap hétfői számában Cserháti Péter elmondta, a következő hetekben például eddig sosem tapasztalt mennyiségű és minőségű informatikai, illetve orvostechnikai eszközt adnak majd át a fővárosi és Pest megyei kórházakban. Egyebek mellett több mint 2600 új munkaállomást, mert a régióban százával kell az elavult, a korszerű kihívásoknak, így a távdiagnosztika igényeinek, valamint a betegadatok gyors és biztonságos kezelésének sem megfelelő komputereket kiváltani.


Közölte, a fejlesztések eredményeként a főváros diagnosztikai kapacitása már idén közel tíz százalékkal bővül, ezenfelül még két körben lesznek idén kórházi eszközbeszerzések, összesen 30 milliárd forintnyi új orvosi gépnek és berendezésnek kell célba érnie az év végére.

A lap emlékeztetett, hogy tavaly szeptemberben hét, majd decemberben további kilenc fővárosi és Pest megyei szakrendelő fejlesztéséről döntött a kormány, összesen több mint 40 milliárd forint kerettel. Ezek egy részében már elindultak a beruházások, másutt az év második felére zárulhat le a tervezési folyamat, ott 2019-ben kezdődhet a kivitelezés.


A miniszteri biztos elmondta azt is, hogy elkészült a három nagy tervezett centrumkórház építészeti tervpályázatainak anyaga, a kiírások a közeli hetekben várhatók.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Lélekmelengető novellákkal debütál az egykori tévés Palotás Petra

    Lélekmelengető novellákkal debütál az egykori tévés Palotás Petra

    Remek hír az irodalom kedvelőinek, hogy idén ősszel is sokszínű és figyelemfelkeltő újdonságok érkeznek a boltok polcaira. A kínálatból a történelmet kedvelők, a novellák szerelmesei, de akár a bűnügyek rajongói is találnak kedvükre valót – derült ki az Álomgyár Kiadó pénteken tartott könyvbemutatóján, ahol öt szerző legfrissebb munkái mutatkoztak be.

  • Így segít a fiatal vállalkozóknak a NAV

    Így segít a fiatal vállalkozóknak a NAV

    2019-ben először vesz részt a Fiatal Vállalkozók Hete – Karrier&Üzleti Show-n kiállítóként a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amely tavaly indította el a kezdő vállalkozások támogatására hivatott Mentor Programját.