2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb XVIII.kerület

Még egy évet biztosan várni kell

Harmadik helyen zárta a bajnokságot a PLER-Budapest kézilabdacsapata. Perger Zsolt fiainak a 2016-os élvonalbeli búcsú óta másodszorra sem sikerült kivívni a feljutást. A vezetőedző szerint a csapat jobb oldalának megerősítése és rutinos játékosok igazolása lehet a kulcs a jövőben.

Perger Zsolt első alkalommal irányított felnőttcsapatot edzői pályafutása során. A PLER korábbi kapusa a fiatal lőrinci együttest a másodosztály dobogójának harmadik fokára vezette, ám az NB I/B Nyugati csoportjából csak egy csapat juthatott fel, ez pedig a Vecsés lett, míg a Győr a második helyen végzett.


Jövőre is a fiatalokra épül a csapat (fotó: Tóth Noémi)

– A szezon elején balkezes játékosokból komoly hiány mutatkozott, ami nagyban befolyásolta a variációs lehetőségeket. Ezzel fontos része gyengült meg csapatunknak. Rutinos játékosból kevés játszik nálunk, ez pontokban is megmutatkozott, főleg a rangadók kritikus pillanataiban – fogalmazta meg Perger Zsolt, a PLER-Budapest vezetőedzője a feljutás elmaradásának legfőbb okait a Lokál Extrának. – Büszke vagyok a fiúkra, mert a szezon végén, amikor már eldőlt, hogy nem leszünk bajnokok, és amúgy is mindenki hajlamos mentálisan leereszteni, becsülettel tették a dolgukat és szerezték a pontokat.

Perger Zsolt (középen) első szezonját töltötte vezetőedzőként
(fotó: PLER)

Meglátása szerint amennyiben a jobb oldalt meg tudják erősíteni, valamint a tervezett igazolásokat sikerül nyélbe ütni, reális célkitűzés lehet az NB I-be jutás.


– Mindig az utánpótlás-nevelésünkről voltunk híresek, idén is voltak olyan fiatalok, mint Holdosi Bence, Kerim Khalil, Tóth Dániel vagy Székely István, akikkel mindenképpen számolnék a következő szezonban. Nem könnyű a helyzetünk, mert az élvonal mindig csábító, a tehetségeink viszont nem mindig állnak készen egy ilyen mértékű szintlépésre.

A hétvégén befejeződött bajnokság után a csapat még két hétig tréningezik, majd 7-8 hetes pihenőre vonul, hogy júliusban kezdje meg a felkészülést a szeptemberben rajtoló új bajnokságra.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.