2020. január 22., szerda
Artúr, Vince

Egyéb Szeged

Megnyílt Szeged első integráló játszótere

Összesen 11 játékkal adták át a Gemma központ speciális játszóterét pénteken, amelyet 60 fogyatékkal élő gyermek használ majd.

Az 500 négyzetméteres játszótér cégek, magánszemélyek, iskolák, óvodák, valamint kisvállalkozások és segítő szervezetek összefogásával készült el a Bakay Nándor utca 50. szám alatt. Az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium egyik osztálya is elkezdett kupakokat gyűjteni a Gemmának, végül az egész városban nekik gyűjtötték a műanyag kupakokat.


Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a játszótér átadásán

A körforgón vagy a speciális libikókán ráadásul ép és fogyatékkal élő gyerekek egyaránt játszhatnak.

– Ezeknek a játékoknak fejlesztő hatásuk is van. Nagyon szeretnénk ezt felhasználni, a kollégáim azon dolgoznak, hogy egy-egy játék milyen területen tud fejleszteni. Nekünk ez a munkaeszközünk is lesz – fogalmazott Péntek Imréné, a központ vezetője.

– Tegnap a gyerekek arcán, amikor bejöttek és megnézték a hintákat, azt a mosolyt láttuk, amit eddig nem lehetett – mesélte az intézményvezető. – Amikor korábban elmentünk a játszótérre, csak nézték a többi gyereket, mostantól már ők is tudnak játszóterezni – tette hozzá.

Az átadó ünnepségen részt vett Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, illetve Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök. Az ünnepség végén a püspök megáldotta a játszóteret. – Tudjuk nagyon jól, hogy aki igazi emberi szolidaritásból bármiről lemond, ad energiát, időt, pénzt, támogatást, az nemhogy kevesebb, hanem sokkal több lesz emberségben. Sok gazdag ember van most itt ilyen értelemben – osztotta meg gondolatait Kiss-Rigó. A püspök beszédében hangsúlyozta: az emberek összetartoznak, nézeteiktől függetlenül.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vasember autója megfizethetetlen

    A Vasember autója megfizethetetlen

    A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

  • Tényleg ilyen rossz?

    Tényleg ilyen rossz?

    A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.