2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Külföld

Megölte barátnőjét a gyilkos bohóc

Megölte barátnőjét, majd élőben közvetítette a Facebookon saját elfogását Kevin Lapeire, Belgium egyik legismertebb bohóca. A férfi kórházbohócként dolgozott és gyerekekkel foglalkozott.

Döbbenetes bűncselekmény borzolja a belgák kedélyeit. Kevin Lapeire, Belgium egyik legismertebb – beteg gyereket szórakoztató – bohócdoktora megölte gyermekei anyját, majd egy 13 emeletes épület tetején lövöldözött, és gázpalackot dobott a rendőrökre, mielőtt feladta magát. A Dr. Aspirin néven ismert művész ráadásul a Facebookon élőben közvetítette elfogásának pillanatait.


A belga sajtó szerint a 31 éves férfi néhány napja szakított barátnőjével, Caroline D.-vel, akivel három közös gyermekük volt. A gyanú szerint a férfi vasárnap éjjel betört Caroline oudenbergi házába. A lakásban megkötözte 12, 15 és 17 éves gyermekeit, betömte a szájukat, és a padláson hagyta őket. Állítólag a gyerekeknek azt mondta, hogy ő már nem klinikai bohóc, hanem kriminalisztikai bohóc, és most lesz csak igazán híres. Ezt követően lement a garázsba, ahol elvágta gyerekei anyjának torkát.

A gyilkos bohóc hétfőn betelefonált a gyerekek iskolájába, hogy késni fognak, majd elment Bredenbe, ahol a szülei laktak, felment egy 13 emeletes épület tetejére, ahonnan gázpalackokat dobott a rendőrökre, és több lövést is leadott a levegőbe. Lapeire négyórás patthelyzetet teremtve a hatóságokkal, a mesterlövészek láttán megrémült és feladta magát. Levette a kabátját, a pulóverét felhúzta az arcára, és magasba tartotta a kezeit.

Kapcsolódó Cikkek