2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Külföld

Teljesen tönkretették Picasso önarcképét

Nem nagyon vigyáztak a kiállításszervezők Picasso egyik legkülönlegesebb művére, ugyanis a 18 milliárdot érő festmény egy aukció előkészületei során megsérült.

A Le Marin (A matróz) című képet vissza kellett vonni a Christie’s keddi New York-i aukciójának listájáról. Azt, hogy Picasso önarcképe mennyire sérült meg, pontosan mi történt a művel, egyelőre titkolják, az aukciósház azt azonban elárulta, hogy két restaurátort hívtak segítségül a festmény helyreállításához.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A rendkívüli szárazság miatt nehezen és csak magas áron jutnak elegendő takarmányhoz állataik számára a gazdák Norvégiában, ezért sokan kénytelenek leölni lovaikat – számolt be hétfőn az NRK norvég közszolgálati adó.

  • Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    A Törökország és Görögország között húzódó szárazföldi határon az év első hét hónapjában háromnegyedével emelkedett az illegális határátlépések száma az előző év azonos időszakához képest, az említett határszakaszon mintegy 29500-an kíséreltek meg bejutni az unió területére – közölte friss jelentésében az unió határvédelmi ügynöksége (Frontex).