EUR: 322,20 Ft
CHF: 283,04 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Belföld

Megszűnik, vagy szétszakad az MSZP? – Egymásnak esett Szanyi és Kunhalmi

Az MSZP megszüntetését sem zárja ki Szanyi Tibor a párt EP-képviselője, aki kiosztotta az elnöki címért induló Kunhalmi Ágnest is. Utóbbi szerint majd a választók eldöntik mit gondolnak Szanyiról.

Újabb mélypontra érkezett az MSZP: az elnöki címért is induló Szanyi Tibor EP-képviselő azzal kampányol, hogy ha ő vezeti majd a pártot rögtön meg is szünteti. Igen jól hallották: egy politikai közösség vezetésére jelentkező politikus azzal haknizik, hogy ha neki szavaznak bizalmat ő beszántja a pártot. Persze csak azért, hogy utána rögvest újat alapítson.


Szanyi Tibor
MTI Fotó: Földi Imre

– Elsőre durván hangzik az MSZP felszámolása, de a baloldalon, itthon és külföldön is visszatérő gyakorlat, hogy előbb felszámoljuk, bezárjuk a pártot, majd nyitunk helyette egy újat, miközben a hivatás, a baloldali értékek képviselete nem változik – nyilatkozta a Magyar Narancsnak a szocialisták örök megmondóembere. Elképzelései szerint pártja “Szocialisták” néven folytatná, a piros szín is maradna a szegfűt pedig esetleg rózsára váltaná.

Szanyi politikai csődnek tartja, hogy pártja három egymás utáni választáson is alulmaradt úgy, hogy  közben a Fidesz kétharmadot szerzett. Aztán jó szoci szokás szerint párttársainak is beszólt: az elnöki címre rajta kívül aspiráló Kunhalmi Ágnest és Tóth Bertalan frakcióvezetőt alkalmatlannak tartja a posztra.


– Kunhalmival és Tóthtal az a fő bajom, hogy ők álltak a vesztes kampány élén, Karácsonnyal együtt, rájuk bíztunk mindent, és ők egy hatalmas gödörbe vágták a bringát. Egy frissen bukott előadás bukott főszereplői ne akarjanak rögvest színházigazgatók lenni – tette hozzá a MaNcs-nak. Kedvesen hozzátette: azt sem tudja milyen diplomája van Kunhalminak.

Kunhalmi az egyik ellenzéki tüntikézésen egy Vona-polós fiúval (fotó: Ripost)

Kunhalmi Ágnes a helyzethez képest kulturáltan reagált. „Szanyi Tibort hallgatva szerintem mindenkinek van egyfajta gondolta” – fogalmazott az ATV-nek. Leszögezte: nem ért egyet Szanyival, mert ha nincs MSZP, akkor nincs Magyarországon baloldal. Ő egyfajta pártunió irányába tolná az MSZP-t. A budapesti elnök attól tart, ha megszűnik a párt, akkor sok balos szavazót elvesztenek. Szanyi Tiborról azt mondta, majd a szavazók eldöntik, mit is gondolnak róla. Kunhalmi elismerte, a szocialistáknak végre el kellene dönteniük, merre is haladjanak tovább, hiszen három választást vesztettek el sorban.

– A két politikus csörtéje minden bizonnyal nem más, mint az elnökségért folytatott verseny. Kunhalmi nem titkolt célja, hogy a lezüllött szocialista mozgalmat átvegye, ez azonban nem tetszik azoknak a politikusoknak, akik már régóta a pártelitben vannak. Ha tippelni kéne, valószínűleg megmarad az MSZP, ez pedig a nap legszomorúbb híre – vonja le a következtetést a 888.hu.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Lakástűzben meghalt egy ember Csongrádon

    Lakástűzben meghalt egy ember Csongrádon

    Kigyulladt egy harminc négyzetméteres nyaraló csütörtökön Csongrádon, a tűzoltók egy holttestet találtak az épületben – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

  • Tarlós: Folyamatos a patkányirtás a fővárosban

    Tarlós: Folyamatos a patkányirtás a fővárosban

    Tarlós István főpolgármester közlése szerint a fővárosi patkányirtásért felelős cég folyamatosan végzi a munkáját, a tavaly augusztustól idén márciusig tartó időszakban csökkent a lakossági patkányészlelések száma, ugyanakkor a patkányok száma magasabb az elfogadhatónál.