EUR: 323,76 Ft
CHF: 284,54 Ft
2018. augusztus 21., kedd
Sámuel, Hajna

Egyéb Szekszárd

Megújul a gyermekosztály

A Polgármesteri Konzultációs Fórumhoz tartozó 26 településből 17 támogatásával újulhat meg a Tolna Megyei Balassa János Kórház gyermekosztályának első emelete. A felújítás elsődleges célja, hogy olyan tereket alakítsanak ki, ahol a szülők bent maradhatnak a kórházban, ha szeretnék beteg gyermekükkel tölteni az időt.

– 2017-ben elindult egy kezdeményezés annak érdekében, hogy a Tolna Megyei Balassa János Kórház gyermekosztályának felújítása megtörténjen. Ezáltal egy szintnek a rekonstrukcióját végrehajtottuk, amit a szekszárdi önkormányzat finanszírozott – tájékoztatott Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.


Hozzátette, ennek a programnak a folytatásaként közel húsz környékbeli település önkormányzata döntött úgy, hogy ebben a kérdésben a város mellé áll, és az idén már nem a megyeszékhely önkormányzata, hanem ez a 17 önkormányzat fogja a következő szint felújítását megvalósítani, amely beruházás tízmillió forintba kerül.

– Tartottunk egy polgármesteri fórumot, ahol megmutattuk a település vezetőinek, hogy jelenleg milyen állapotban van az az emelet, amelyet szeretnénk felújítani, és bemutattuk, hogyan néz ki az a szint, amelyet már felújítottunk. Értelemszerűen a kettő között látványos volt a különbség. Ennek a felújításnak a lényege többek között az volt, hogy azoknak a szülőknek, akik szeretnének bent aludni a gyerekeikkel, megfelelő feltételeket tudjunk teremteni, továbbá hogy a vizesblokkokat felújítsuk. Most már ezen az emeleten szinte szállodai szintű vizesblokkok vannak. További cél volt, hogy a fertőző betegségben szenvedők elkülönítését meg tudjuk oldani. Ezúttal teljesen más lett a közeg, amelyben a gyerekek kénytelenek eltölteni azt a néhány napot, amelyet a kórházi kezelés igényel. A fórumon ezen települések vezetői úgy döntöttek, hogy a következő emeletnél már ők is mellénk állnak, ami azért nagyon fontos, mert természetesen nemcsak Szekszárdról járnak ide kisgyerekek, hanem a környékbeli településekről is. Reméljük, hogy ha ezt a folyamatot végig tudjuk vinni, akkor a következő két-három évben gyakorlatilag a teljes gyermekosztály épületét fel tudjuk újítani – zárta mondandóját a polgármester.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek