EUR: 332,40 Ft
CHF: 302,54 Ft
2019. október 14., hétfő
Helén

Egyéb Debrecen

Megújult a Böszörményi úti rendelő

Az Új Főnix Terv Gondoskodó város program részeként elkészült a Böszörményi úti orvosi rendelő felújítása. A programban 14 rendelő korszerűsítése szerepel, és befejeződött már az Apafi, a Cegléd, a Híd, a Víztorony, valamint a Szentgyörgyfalvi utcai épületek felújítása, most a hatodik épület készült el.

A több mint ötven éve épült rendelőben egy házi gyermekorvosi körzet és négy területi védőnői körzet működik. A rendelő nagy igénybevételnek volt kitéve, kis alapterületű volt, korszerűtlen, a vizesblokkok felszerelése elhasználódott és az elektromos és gépészeti rendszer elöregedett. A pályázati forrásból nemcsak az épületet újították fel, hanem az egészségügyi alapellátáshoz szükséges új eszközöket is tudtak vásárolni. A kivitelezés 2017. november végén kezdődött, öt hónapig tartott, melyet követően az elkészült rendelőbe az orvosok május elején kezdték meg a visszaköltözést. A felújításhoz 44,3 millió forint támogatási összeg állt rendelkezésre, ebből eszközbeszerzésre 2 700 000 forintot fordítottak, ezenfelül az önkormányzat 4 775 408 forint önerőt biztosított a felújításhoz.


Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, Széles Diána alpolgármester és Dr. Gyöngyösy Andrea gyermekorvos

– Az Új Főnix Terv Gondoskodó város programjában minden városrészben szeretnénk a rendelőket korszerűsíteni. Összesen a 14 épület felújítására 1,198 milliárd forint uniós és saját forrást fordítunk. Emellett önerőből – a Kassai út 117. alatti rendelő 2017-es felújítása után – a tégláskerti rendelő korszerűsítését is szeretnénk elvégezni – fogalmazott Széles Diána alpolgármester az átadáskor. Erre nemcsak európai uniós, hanem önkormányzati forrást is felhasználnak. Az a cél, hogy a lehető legmodernebb körülmények között tudják igénybe venni a debreceniek az egészségügyi alapellátást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.