EUR: 322,54 Ft
CHF: 281,98 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Debrecen

Megújult a Böszörményi úti rendelő

Az Új Főnix Terv Gondoskodó város program részeként elkészült a Böszörményi úti orvosi rendelő felújítása. A programban 14 rendelő korszerűsítése szerepel, és befejeződött már az Apafi, a Cegléd, a Híd, a Víztorony, valamint a Szentgyörgyfalvi utcai épületek felújítása, most a hatodik épület készült el.

A több mint ötven éve épült rendelőben egy házi gyermekorvosi körzet és négy területi védőnői körzet működik. A rendelő nagy igénybevételnek volt kitéve, kis alapterületű volt, korszerűtlen, a vizesblokkok felszerelése elhasználódott és az elektromos és gépészeti rendszer elöregedett. A pályázati forrásból nemcsak az épületet újították fel, hanem az egészségügyi alapellátáshoz szükséges új eszközöket is tudtak vásárolni. A kivitelezés 2017. november végén kezdődött, öt hónapig tartott, melyet követően az elkészült rendelőbe az orvosok május elején kezdték meg a visszaköltözést. A felújításhoz 44,3 millió forint támogatási összeg állt rendelkezésre, ebből eszközbeszerzésre 2 700 000 forintot fordítottak, ezenfelül az önkormányzat 4 775 408 forint önerőt biztosított a felújításhoz.


Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő, Széles Diána alpolgármester és Dr. Gyöngyösy Andrea gyermekorvos

– Az Új Főnix Terv Gondoskodó város programjában minden városrészben szeretnénk a rendelőket korszerűsíteni. Összesen a 14 épület felújítására 1,198 milliárd forint uniós és saját forrást fordítunk. Emellett önerőből – a Kassai út 117. alatti rendelő 2017-es felújítása után – a tégláskerti rendelő korszerűsítését is szeretnénk elvégezni – fogalmazott Széles Diána alpolgármester az átadáskor. Erre nemcsak európai uniós, hanem önkormányzati forrást is felhasználnak. Az a cél, hogy a lehető legmodernebb körülmények között tudják igénybe venni a debreceniek az egészségügyi alapellátást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.