2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Extra

Minden eddiginél zöldebb lesz a Sziget

A fesztivál 25 éve kiáll olyan örök érvényű értékek mellett, mint a környezettudatosság. A szervezők idén még nagyobb sebességre kapcsoltak, és a fenntartható fejlődés érdekében bevezették a visszaváltható poharat, valamint szívószálat is csak külön kérésre adnak majd a pultoknál.

(Instagram)

Negyedévszázados múltjára visszatekintve a Sziget kikiáltotta a Love Revolutiont, vagyis a Szeretet Forradalmát, mely a Föld, a környezetünk szeretetét, tiszteletét is magába foglalja. Mivel minden évben több százezer ember látogatja a fesztivált – az eddigi rekord 2016-ban volt, amikor majd félmillió ember bulizott az Óbudai-szigeten – óriási mennyiségű szemét termelődik egy hét alatt. A fesztivál életében az idei év e tekintetben abszolút mérföldkőnek számít, hisz bevezették Re:pohár rendszert, amellyel az eldobható poharak kivesznek a fesztiválról, ami kapásból 1.5 millió pohárszeméttel kevesebbet jelent. Emellett szívószálat sem adnak majd minden italhoz, csak az kap, aki kér, ezzel is óvva a környezetet, hisz nem is gondolnánk, hogy nagy mennyiségben az a kis műanyag is óriási veszélyt jelent a jövőnkre nézve. Az újítások mellett természetesen a korábbi évekhez hasonlóan rengeteg önkéntes fog szemetet szedni, de nem árt, ha egyénileg is megpróbálunk odafigyelni a környezetünk tisztán tartására.


Kapcsolódó Cikkek

  • Napi 40 ezret költött Curtis drogra

    Napi 40 ezret költött Curtis drogra

    Curtis úgy döntött végleg leszámol a démonjaival és bevonul a rehabra. A magyar sztárvilágban többen vannak, akik megjárták a drogpoklot,  de sikerült felállniuk a padlóról és azóta sikert sikerre halmoznak.

  • Gór Nagy Mária még nem látta újszülött unokáját

    Gór Nagy Mária még nem látta újszülött unokáját

    Megszületett Gór Nagy Mária negyedik unokája. A színésznő elsírta magát, mikor megtudta, hogy kisebbik fia, András édesapa lett, bár a rengeteg teendő mellett még nem volt ideje meglátogatni a család legújabb tagját.