2018. október 24., szerda
Salamon

Extra

Minden eddiginél zöldebb lesz a Sziget

A fesztivál 25 éve kiáll olyan örök érvényű értékek mellett, mint a környezettudatosság. A szervezők idén még nagyobb sebességre kapcsoltak, és a fenntartható fejlődés érdekében bevezették a visszaváltható poharat, valamint szívószálat is csak külön kérésre adnak majd a pultoknál.

(Instagram)

Negyedévszázados múltjára visszatekintve a Sziget kikiáltotta a Love Revolutiont, vagyis a Szeretet Forradalmát, mely a Föld, a környezetünk szeretetét, tiszteletét is magába foglalja. Mivel minden évben több százezer ember látogatja a fesztivált – az eddigi rekord 2016-ban volt, amikor majd félmillió ember bulizott az Óbudai-szigeten – óriási mennyiségű szemét termelődik egy hét alatt. A fesztivál életében az idei év e tekintetben abszolút mérföldkőnek számít, hisz bevezették Re:pohár rendszert, amellyel az eldobható poharak kivesznek a fesztiválról, ami kapásból 1.5 millió pohárszeméttel kevesebbet jelent. Emellett szívószálat sem adnak majd minden italhoz, csak az kap, aki kér, ezzel is óvva a környezetet, hisz nem is gondolnánk, hogy nagy mennyiségben az a kis műanyag is óriási veszélyt jelent a jövőnkre nézve. Az újítások mellett természetesen a korábbi évekhez hasonlóan rengeteg önkéntes fog szemetet szedni, de nem árt, ha egyénileg is megpróbálunk odafigyelni a környezetünk tisztán tartására.


Kapcsolódó Cikkek

  • Lili: Többször összevert az afgán exem

    Lili: Többször összevert az afgán exem

    Nemrég Ausztriában fogták el azt az afgán férfit, aki a gyanú szerint megerőszakolt egy fiatal lányt egy budapesti kebabozó vécéjében. A történtek után jelentkezett a Lokálnál Lili, akit az afgán exe brutálisan megvert és szeretne minden lányt figyelmeztetni, hogy ne higgyenek a szép szavaknak.

  • Szexi és gazdag Candice

    Szexi és gazdag Candice

    Harmincéves lett a világ egyik legszebb modellje, Candice Swanepoel. A dél-afrikai szőke szépséget 15 éves korában fedezték fel egy durbani bolhapiacon, ma pedig már az egyik leggazdagabb modellnek számít, még saját bikinimárkája is van.