2018. május 26., szombat
Evelin, Fülöp

Extra

Minden eddiginél zöldebb lesz a Sziget

A fesztivál 25 éve kiáll olyan örök érvényű értékek mellett, mint a környezettudatosság. A szervezők idén még nagyobb sebességre kapcsoltak, és a fenntartható fejlődés érdekében bevezették a visszaváltható poharat, valamint szívószálat is csak külön kérésre adnak majd a pultoknál.

(Instagram)

Negyedévszázados múltjára visszatekintve a Sziget kikiáltotta a Love Revolutiont, vagyis a Szeretet Forradalmát, mely a Föld, a környezetünk szeretetét, tiszteletét is magába foglalja. Mivel minden évben több százezer ember látogatja a fesztivált – az eddigi rekord 2016-ban volt, amikor majd félmillió ember bulizott az Óbudai-szigeten – óriási mennyiségű szemét termelődik egy hét alatt. A fesztivál életében az idei év e tekintetben abszolút mérföldkőnek számít, hisz bevezették Re:pohár rendszert, amellyel az eldobható poharak kivesznek a fesztiválról, ami kapásból 1.5 millió pohárszeméttel kevesebbet jelent. Emellett szívószálat sem adnak majd minden italhoz, csak az kap, aki kér, ezzel is óvva a környezetet, hisz nem is gondolnánk, hogy nagy mennyiségben az a kis műanyag is óriási veszélyt jelent a jövőnkre nézve. Az újítások mellett természetesen a korábbi évekhez hasonlóan rengeteg önkéntes fog szemetet szedni, de nem árt, ha egyénileg is megpróbálunk odafigyelni a környezetünk tisztán tartására.


Kapcsolódó Cikkek

 • Együtt küzdenek a sztárok a kilók ellen

  Együtt küzdenek a sztárok a kilók ellen

  Peller Mariann nem rég indította útjára a Feel Soul Good Lélekközösség rendezvénysorozatát, ahol a vendégek a legkülönfélébb témákat boncolgatják a lélek oldaláról megközelítve.

 • Fia halála után tíz évig nem állt színpadra az énekesnő

  Fia halála után tíz évig nem állt színpadra az énekesnő

  Szabó Csilla mindig is imádta a gyerekeket: a Fóti Gyermekfaluban volt óvónő, majd énekelni kezdett a Bojtorján együttesben. Éveken keresztül játszott kórházban, beteg gyerekeknek és árvaházakban, ám fia halála összetörte az énekesnőt.

 • Dub Fx is beatboxol az EFOTT-on

  Dub Fx is beatboxol az EFOTT-on

  Az Efott szervezői a vártnál korábban közzétették a legnagyobb színpadi fellépőket. A külföldi nagy nevek, John Newman és Jessie J, Lost Frequencies  mellett Dub Fx is mikrofont ragad július 11 és 16 között a velencei fesztiválon.