EUR: 323,35 Ft
CHF: 283,15 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Külföld

Mintegy félmillió dollárért kelt el Bob Dylan egyik gitárja

Majdnem félmillió dollárért (mintegy 135 millió forintért) kelt el Bob Dylan amerikai dalszerző, énekes egyik gitárja egy New York-i árverésen.

A Julien’s aukciósház a Twitteren tette közzé, hogy az irodalmi Nobel-díjjal is kitüntetett világsztár Fender Telecaster 1965 típusú elektromos gitárjáért 490 ezer dollárt fizetett új tulajdonosa, akinek személyét nem hozták nyilvánosságra.

Ezen a gitáron játszott Bob Dylan játszott 1966-os világkörüli turnéján. A zenész, énekes addig csak akusztikus gitárt használt.

A most elárverezett elektromos gitár Robbie Robertson kanadai gitáros-dalszerzőé volt, aki az említett 1966-os világkörüli turnén a Bob Dylant kísérő The Band együttes tagja volt. A gitáron egyébként olyan rocksztárok is játszottak, mint George Harrison és Eric Clapton.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Törésvonal

    A nap képe: Törésvonal

    Több ezer embert kellett kitelepíteni Franciaország városaiból a brutális esőzések miatt. A csatornák már nem tudták elnyelni a pillanatok alatt lezúduló csapadékot, így az özönvízként tarolta le a dél-franciaországi Villalier városát is.

  • Kiújult Juncker isiásza – Videó!

    Kiújult Juncker isiásza – Videó!

    Ellopta a show-t Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a brüsszeli EU-csúcson: a háromnapos tanácskozás első estéjén ismét dülöngélve üdvözölte politikustársait.