EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

Náci tetoválása van Sneider fiának

A náci Waffen-SS jel­sza­vát te­to­vál­tatta ma­gára a Job­bik elnökének rasszista erő­szak­kal meg­vá­dolt fia. Sneider Tamás gyermekének mellkasán ez a szöveg virít: Becsületem a hűség, azaz németül: Meine Ehre heißt Treue.

Sneider Tamás
MTI Fotó: Soós Lajos

A jelek szerint ré­góta szél­ső­sé­ges né­ze­te­ket követnek a Jobbik frissen megválasztott elnökének fiai. Az már eddig is tudott volt, hogy Erik és Márk azért került a vádlottak padjára, mert fenyegettek, üldöztek és zaklattak egy cigány családot. Az ügy kedden kezdődött az Egri Járásbíróságon. Most pedig az is napvilágra került, hogy Eriknek egy náci tetoválása is van. A Ripost fotóján jól látszik az jelmondata: Becsületem a hűség (németül: Meine Ehre heißt Treue). Ez egyébként Adolf Hitler kedvenc mondása volt.


Forrás: Ripost

Érdekes, hogy Sneider Tamást tartották a Jobbik Simicska Lajos és Vona Gábor erőltetett cukisodó vonala folytatójának, miközben Sneider korábban Roy néven bomberdzsekis szkinhedvezér volt Egerben, akit annak idején elítéltek egy cigány férfi megveréséért. Úgy tűnik, hogy a fiait sem néppárti szellemben nevelte: erre utal a fenti rasszista bűncselekmény, a most napvilágra került tetoválás és a közösségi oldalaikat elárasztó erőszakos megnyilvánulásuk is.

Sneider ilyen múlttal lett nemcsak a Jobbik elnöke és a háttérből a pártot tanácsadóként irányító Vona Gábor hű csatlósa, de a parlament alelnöke is. A politikus a Népszavának azt nyilatkozta, hogy büszke fiaira, és politikai támadásnak tartja az ellenük indult büntetőeljárást.


Forrás: Ripost

 

Toroczkai kiakadt, szakad a párt?

Toroczkai László
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

– Súlyos döntések vannak készülőben. Minimum valamilyen platformban gondolkodunk a Jobbikon belül, de könnyen megeshet, hogy egy új és önálló mozgalmat alakítunk, hiszen a tagság többségének határozott igénye van erre – mondta Toroczkai László a promenad.hu-nak azok után, hogy Sneiderrel szemben alulmaradt a pártelnökválasztáson. Tegnap már arról beszélt: jövő keddig eldönti, hogy kilép-e a Jobbikból.

 

Ausztriában azonnal lemondott az igazgató

Nyolc évvel ezelőtt már Ausztriában is előkerült ez a bizonyos SS jelmondat. Peter Menasse, a bécsi zsidó múzeum akkori gazdasági igazgatója az egykori Waffen SS “Becsületem a hűség” (Meine Ehre heißt Treue) jelmondatát átfogalmazva, a “Becsületük a hűség”mondattal vágott vissza azoknak a szakmabelieknek, akik egy vitában élesen bírálták főnökét, Daniela Sperát, a múzeum vezetőjét. A megjegyzését követő felháborodás nyomán Menasse  bejelentette, hogy lemond minden tisztségéről a múzeumban.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek